Sport & Vrijetijd

Elfdorpentocht 2023 komt eraan

TUBBERGEN - Op zaterdag 26 augustus zal de 20e editie van de Elfdorpentocht plaatsvinden. Dit evenement wordt georganiseerd door de OTCAO in samenwerking met de OTMV. De enthousiaste routecommissie van de ‘Oude Trekker Club uit Albergen en Omstreken’ heeft weer een mooie route uitgestippeld voor de 225 deelnemers. Dit zal voor een indrukwekkende stoet van oude tractoren zorgen.

Start- en eindpunt

De deelnemers kunnen zich vanaf 8.00 uur melden bij loonbedrijf Gebr. Poppink aan de Hinvertsweg te Albergen. Dit is zowel het start- als eindpunt van de route. Om 9.00 uur zullen de oude trekkers vertrekken en ze zullen rond 16.00 uur terug zijn.

Verkeersregelaars worden ingezet om de rit zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zorgen de dames van de vereniging deze dag voor de catering. Verder hoopt de organisatie dat de weergoden de deelnemers goedgezind zullen zijn. Al met al belooft het een mooie dag te worden.

Trekkers kiek’n?

Het is ieder jaar weer genieten wanneer er veel enthousiaste kijkers langs de route staan. Wil jij ook ergens onderweg naar alle mooie tractoren kijken? Dat kan! Hierbij delen ze in grote lijnen de route. 

1e deel van de route:

Hinvertsweg – De Steg – Kanaal – Zondermansweg – Loodijk – Zandbongenweg – Bornsestraat – Bosvenweg – Saterslostraat.

2e deel van de route:

Withagsmedenweg – Höftendiek – Deurningerstraat – Kerkweg.

3e deel van de route:

Viekboerweg – Lemseloseveldweg – Echelpoelweg – Plegtsweg – Wenshofsteeg – Beekdorpweg.

4e deel van de route:

Stempelsdijk – Rikkenspoelsweg – Steenkampsweg – Roombergweg – Ootmarsumseweg –

Hinvertsweg.