Sport & Vrijetijd

EK voetbal bij Oranjestadion Tubbergen

TUBBERGEN - Over drie weken begint het grootste voetbalspektakel van Europa weer: het EK voetbal 2024 in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli wordt in ons buurland het Europees kampioenschap voetbal gespeeld. Op zondag 16 juni start voor het Nederlands elftal het EK om 15.00 uur met een wedstrijd tegen Polen. 

Dit betekent dat ook dit jaar de Verdegaalhal (Soccer Inside) in Tubbergen, net als tijdens het WK 2022 in Qatar, weer wordt omgebouwd tot een waar Oranjestadion. Hier worden alle wedstrijden van het Nederlands elftal live uitgezonden op twee gigantische schermen.

De complete hal wordt omgebouwd in Oranje sferen. Compleet met tribunes, oranje aankleding, zitplaatsen, staplaatsen, barretjes, eten, drinken, lichtspektakel en dj’s voor de juiste muzikale beats voor en na de wedstrijd. Voor de organisatie is de sfeer enorm belangrijk maar de kwaliteit van het beeld en geluid is het belangrijkste; je moet de wedstrijd als fanatieke Oranje supporter op alle plekken uitstekend kunnen volgen.

Logistieke operatie

Om alles op tijd klaar te krijgen voor de eerste wedstrijd van Oranje op zondag 16 juni zal vanaf 1 juni de hal niet meer te gebruiken zijn voor padel, speedsoccer of personal training. Deze banen zullen verwijderd worden en de hal wordt dan omgebouwd tot Oranjestadion Tubbergen.

Wedstrijden

De speeltijden zijn ideaal om een bezoek te brengen aan het Oranjestadion. De wedstrijden van het Nederlands elftal vinden plaats op zondag 16 juni om 15.00 uur tegen Polen, op vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk en op dinsdag 25 juni om 18.00 uur tegen Oostenrijk.

Kaarten

De kaarten zijn inmiddels bijna uitverkocht (95% verkocht) en de organisatie verwacht dat deze binnenkort uitverkocht zullen zijn. Mocht je er nog bij willen zijn dan kun je op www.oranjestadiontubbergen.nl nog kaarten kopen.