Sport & Vrijetijd

Eerste plaats voor Mart Roubos bij iXS-wedstrijd in Steinach

ALMELO - Mart Roubos uit Almelo is op de eerste plaats geëindigd in de derde wedstrijd van de iXS Downhill Cup 2024 in het Duitse Steinach in het weekeinde van 14-16 juni. Het was een spannende wedstrijd. 

De omstandigheden waren gedurende het weekend wisselend, naast veel regen was het tijdens de seeding run en de wedstrijd zelf gelukkig wel droog. Deze keer een spannende wedstrijd waarbij de top 3 dichter bij elkaar lag dan in de wedstrijden hiervoor.

”Tijdens de seedingrun kon Mart zich naar de tweede positie rijden, op 0,4 seconden van de nummer één”, aldus zijn vader Johan Roubos. ”De uiteindelijke wedstrijd heeft Mart zich weer supergoed richting P1 gereden en kon de, met name veelal Duitse, concurrentie zijn tijd niet verbeteren. Dus wederom een overwinning voor Mart Roubos in zijn klasse.”

Op naar de volgende wedstrijd in de iXS DH Cup, ditmaal in Spicak (Tjechië) in het weekend van 5 tot en met 7 juli.

Met dank aan Elly Knoop voor de foto. Mart zou ook graag nog dank willen zeggen aan zijn sponsoren voor de begeleiding, de poadercoating van zijn opvallende fiets, de kleding, tijd en onderdelen.