Sport & Vrijetijd

Eerste Doarper Kwis is een feit

DENEKAMP - Zaterdag 4 november was de allereerste editie van de Doarper Kwis, en wat voor één! Maar liefst 67 teams en ongeveer 700 deelnemers deden mee. Vriendengroepen, buren en families hebben al hun digitale- en telefonische hulplijnen ingezet om alle 115 vragen en doe opdrachten tot een goed einde te brengen. Vanuit thuislocaties en locaties in ons Doarp zoals de Dorper Esch, het marktplein en de kerk werden de opdrachten bestaande uit feiten, weetjes, geluidsfragmenten en fysieke opdrachten met veel fanatisme uitgevoerd.

Er werden tussen teams speelkaarten geruild om een goede pokerhand te krijgen, eendjes met het teamnummer werden uit het zwembad gevist, vragen werden opgelost in de kerktoren na het zien van een sage, en een teamlid moest zo vaak mogelijk een trekkerband omgooien in korte tijd. Familie en vrienden uit verre oorden werden massaal uit bed gebeld om een foto te maken bij een plaatsnaambordje van het verre oord waarbij de teamnaam zichtbaar was.

Er werd door de teams met man en macht gezongen, gelachen en gedanst om een videoclip in te leveren via de Whatsapp. Er zitten heuse meesterwerkjes bij en het zal nog veel napret opleveren bij de organisatie als alles nagekeken wordt.

De teams werden gevraagd producten aan te leveren, die bestemd waren voor de voedselbank. Deze werden de volgende dag met veel dankbaarheid opgehaald door enkele vrijwilligers.

De teams kregen extra bonuspunten als ze met een gele ‘Dries Roelvink’ zwembroek hun eendje uit het water kwamen vissen en als Sinterklaas het kwisboek kwamen inleveren om 23.00 uur. Hier werd massaal gehoor aan gegeven en sommige sinterklazen hadden bijpassende muziek en zelfs een ‘paard’ meegenomen.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geweldige eerste editie. Met name de vele positieve reacties bewijzen het plezier en de saamhorigheid die jong en oud afgelopen zaterdag beleefd hebben.

Ze willen dan ook iedereen bedanken die hun locatie beschikbaar heeft gesteld, zoals Lumen Christi, Dorper Esch, Skik, de sponsoren en anderen die ze misschien vergeten zijn.

Over twee weken, op zaterdag 18 november, zullen de winnaars bekendgemaakt worden tijdens de feestavond bij Skik Borrels & Bites en zal er zeker nagepraat worden over de tactieken en welke antwoorden er ingevuld zijn bij de vragen. De organsiatie hoopt dan iedereen weer te zien en er dan opnieuw een mooie avond van te maken.