Sport & Vrijetijd

Doodmoe, maar apetrots

ALMELO - Ze moesten echt heel veel andere scholen verslaan om uiteindelijk Nederlands Kampioen debatteren te worden. “Ik was eerst nog wel vrij rustig, maar naarmate we verder kwamen en opnieuw wonnen, werd het steeds spannender en in de finale was het echt superspannend, maar we wonnen en daar ben ik supertrots op”, laat onder andere Leon de Jong weten. In totaal 5 leerlingen van het CSG het Noordik gingen er helemaal voor om met de winst en de beker aan de haal te gaan.  

Binnen het Noordik staat debatteren hoog in het vaandel. Ze kennen een echte debatclub. De meesten zijn al vanaf de eerste klas lid van deze club en krijgen dan ook het debatteren goed onder de knie. Het kampioensteam bestaat uit Chuiry de Nijs, Nienke Stegeman, Yoran Lammertink, Raoul van der Heide en Leon de Winter. Ze werden begeleid door de coaches Gijs Ornee, Lydia Engelbertink en Esther Bonfrer.

De leerlingen waren samen met hun drie begeleiders ’s morgens om 7.30 uur vertrokken naar Utrecht en hebben vervolgens de hele dag gedebatteerd. “Sommige onderwerpen mochten ze vooraf in zien, maar bij andere onderwerpen was het alleen maar improviseren”, vertelt Nienke Stegeman. “Tijdens de finale was ik zo zenuwachtig dat ik het gevoel had dat ik mijn stembanden helemaal kwijt was”, aldus Nienke. Na afloop werden ze getrakteerd op een diner. Uiteindelijk kwamen ze om 23.00 terug in Almelo, doodmoe, maar apetrots.

De leerlingen werden als echte helden binnen de school gehuldigd met bloemen. Ook was wethouder van onderwijs, Eugène van Mierlo aanwezig om de leerlingen te feliciteren. Natuurlijk mochten ze uitgebreid de beker tonen en een groot applaus viel hen ten deel.