Sport & Vrijetijd

Dinkellands Bridgetoernooi weer groot succes

WEERSELO - Zaterdag 25 november werd in Het Trefpunt in Weerselo weer het jaarlijkse Dinkellands Bridgetoernooi gehouden. De deelnemers moeten woonachtig zijn in de gemeente Dinkelland of lid zijn van de Dinkellandse Bridgeclub.

Zaterdagmorgen rond 9.30 uur werd iedereen hartelijk ontvangen in de grote zaal van Het Trefpunt met een kopje koffie met iets lekkers. Om 10.00 uur gingen de spelers van start. Er was een mooie opkomst, zesendertig deelnemers, negen tafels. Er werden zesendertig spellen gespeeld in acht rondes. Tot de lunchpauze om 12.00 uur werden er honderdvierenveertig spellen gespeeld. In totaal over de hele dag werden er tweehonderd achtentachtig spellen gespeeld. Er werd gespeeld om de wisselbeker. De winnaars van dit toernooi zijn: Herman Alberink en Joop Olde Daalhuis. 

De bridgeclub kan wel nieuwe leden gebruiken, ze zijn van harte welkom. Voor beginners en gevorderden kan er een cursus gevolgd worden in Rossum. Deze cursus wordt gegeven door Ton Portier. Hij doet dit al enkele jaren. Dit heeft al drie nieuwe paren (zes spelers) opgeleverd. Opgave kan via mail: ton.portier@outlook.com of telefonisch op nummer: 06-22501865 of 0541-626395. Online is ook een gratis bridge cursus op internet te volgen.

Deze wordt gegeven door Rob Stravers. De bridgers krijgen bij deze online cursus een eigen coach die hun daar in begeleid. Hopelijk is hier belangstelling voor en levert het nieuwe leden op.

Ine Flinkers