Sport & Vrijetijd

De Dinkel sluit Nationale Zwemcompetitie uitstekend af

DENEKAMP - Afgelopen weekend stond weer in het teken van de teamcompetitie voor beide selectieteams. De vierde en beslissende ronde voor promotie-, plek- en lijfsbehoud. 

Het Eredivisieteam vertrok zaterdagmiddag in de bus richting Hoogeveen, waar ZPC Hoogeveen en Aqua Novio de directe tegenstanders waren en WS Twente, die in de eerste divisie zwemt. Maar ook in de competitiestand staan deze teams heel dicht bij De Dinkel. Zaak dus om de tiende plaats in handen te blijven houden.

Ondanks dat een aantal zwemmers er niet bij kon zijn, maar met een goede peptalk, gingen de Dinkelselectie voortvarend van start. De eerste twee estafettes werden gewonnen en de derde estafette leverde een tweede plaats op. En daarna werd het stuivertje wisselen: dan was het Hoogeveen, dan weer Aqua Novio, maar De Dinkelzwemmers lieten zich niet kennen. Het was spannend tot het laatste aantikmoment. Met 7260 punten bleef De Dinkel de beide andere teams ruim voor. En na het invoeren van alle uitslagen door de KNZB blijkt dat De Dinkel als tiende is geëindigd in de Eredivisie.

A-klasse

Zondagmiddag mocht het A-klasse team aantreden in Markelo, waar wederom OZ&PC, ZPC de Hof en SG Octopus/ZVV de tegenstanders waren. Met veel goede zin gingen de Dinkelzwemmers van start. Terwijl de drie andere teams het gevecht om het kampioenschap in deze A-klasse Oost aangingen, wilden de Denekampers bewijzen dat ze echt in deze klasse horen, ondanks het feit dat ze met een incompleet team aan de start moesten verschijnen. En wat deden ze het goed! Ze besluiten deze competitie met een tiende plaats. Een prestatie van formaat voor De Dinkel. Want slechts een paar verenigingen in Nederland hebben twee zwemteams op zo’n hoog niveau in de Nationale Zwemcompetitie. Trainers en zwemmers: geweldig gedaan!