Sport & Vrijetijd

Dankbare gevoelens na warme oliebollenactie voor team Buddingh’ Alpe D’Huzes

OOTMARSUM - De club ‘Wandelen op Zondag’ heeft vorig jaar in Bert Buddingh’ een zeer gewaardeerde wandelaar verloren. Het kwartet werd een trio. Op het moment dat het drietal hoorde dat de familie Buddingh’, met meerdere teams deel wil nemen aan Alpe D’Huzes, begon het bij Hans Kamphuis te borrelen. Hij besprak zijn idee met zijn medewandelaars Jules Kokhuis en Ernst Busscher om op Oudejaarsdag een oliebollenactie voor dit goede doel te houden. Deze dag heeft maar liefst € 2750,00 euro opgeleverd en dat zorgde bij alle betrokkenen voor hele dankbare gevoelens. 

Veel steun voor deze actie

De oliebollenactie vond plaats in de ‘Twentse Proefkeuken’ waar Jan Vos normaliter zijn culinaire workshops geeft. Samen met Henk Bronswijk, dochter Karlijn en haar partner Thomas, is Jan Vos met dit ingespeelde keukenteam rond de klok van zessen begonnen met de voorbereidingen. Na het inrichten van de keuken werd het eerste beslag gedraaid. Vele zouden nog volgen…

Om een uur of zeven sloot Hans Kamphuis aan als initiatiefnemer namens de WOZ, de wandelclub waar Bert Buddingh’ jarenlang aan heeft deelgenomen. “Ik kon toch a nich mer sloapen”, was zijn verweer, want hij was er niet volgens afspraak. “We hadden een half uurtje later afgesproken”, lacht Jules Kokhuis, “maar het verwonderde ons niet dat we Hans daar al zagen op het moment dat Ernst Busscher en ik als medewandelaars op de afgesproken tijd arriveerden.”

De verkoopplek kon ingericht worden en het reclamemateriaal werd op straat geplaatst. Dit alles onder het toeziend oog van Hanneke Veldhuis van ‘Het Johannink’, die hiervoor ook vroeg uit de veren was gekomen en met raad en daad het WOZ-team bijstond. Ondertussen was de olie op temperatuur en werden de eerste bollen gebakken door het keukenteam. Het wat onwennige WOZ-clubje begon voorzichtig de bestellingen klaar te zetten, die via de mail waren binnengekomen en daarna was het wachten op de eerste klanten.“Het was best even spannend, want in het begin was de aanloop niet zo groot”, vertelt Ernst Busscher. “Je gaat dan toch twijfelen of je de juiste benadering hebt gekozen. In een advertentie van een lokale supermarkt had ik oliebollen zien staan voor een fractie van de prijs, die wij vroegen. Je weet dat je een andere kwaliteit biedt en dat het voor het goede doel is, maar je gaat je toch afvragen of de mensen dat er voor over hebben.” Gelukkig bleek dat wel zo te zijn. “Vanaf een uur of tien begon de loop er in te komen en een uur later stond er zelfs een rij te wachten, omdat de net gebakken bollen al op waren. Op het hoogtepunt stonden er wel 20 mensen in de rij te wachten tot ze aan de beurt waren. Dat voelde voor ons erg ongemakkelijk, maar iedereen had het er blijkbaar voor over om op deze wijze het KWF en de Buddingh’ teams te steunen en bij ons de oliebollen te kopen. Geweldig!”, beschrijven de WOZ-wandelaars hun indrukken. “Achteraf hadden we de reclamewerkzaamheden wel achterwege kunnen laten”, grapten we nog tegen elkaar. ”Iedereen komt hier gewoon bewust naar toe! We werden dan ook regelmatig verblijd door ‘klanten’ die nog iets extra in de giftenbox deden. Er was zelfs iemand, die binnenkwam, een donatie gaf, maar helemaal geen oliebollen wilde. Dat geeft je wel het gevoel dat je samen voor een heel goed doel aan het werk bent. Toen Erna Buddingh met haar kinderen, hun eigen bestelling op kwamen halen waren ze erg onder de indruk van de grote aanloop. Ook het eindbedrag heeft grote indruk gemaakt. “Maar liefst € 2.750,- heeft deze dag opgeleverd, waarbij we graag vermelden dat iedereen zich hiervoor geheel belangeloos heeft ingezet.

Bij deze bedanken we u voor de ontvangen bestellingen en daarmee de bijdrage aan dit mooie initiatief van de familie Buddingh’. We wensen iedereen een goed en vooral gezond 2024!”, besluit een dankbaar en betrokken wandelclubje.