Sport & Vrijetijd

Cursus taiji dao en meditatie in Denekamp

DENEKAMP - Op donderdagavond geeft Paul Grefte de cursus taiji dao en meditatie in het Kulturhus in Denekamp van 19.00 tot 20.00 uur. Op donderdag 18 januari kunt u een open les komen volgen.

Taiji (taichi) wordt ook wel Chinese yoga genoemd, maar is wat dynamischer dan veel yoga stijlen. Je leert in deze cursus op een zachte en aandachtige manier te bewegen. Je brengt lichaam en geest in balans. Het is meditatie in beweging. Bijna iedereen kan taiji beoefenen en kan er wat aan hebben, ongeacht de leeftijd en de lichamelijke conditie. Het is een manier van bewegen die niet al te inspannend is en je kunt alles doen binnen je eigen mogelijkheden, zo nodig op de stoel. Taiji dao kan je helpen om je energieniveau te verhogen en je longfunctie te verbeteren. Paul Krefte vraagt daarom mensen met long Covid-klachten om ook eens een proefles te komen volgen. Taiji dao versterkt je coördinatie en balans, je reactie- vermogen verbetert en je lichaam wordt soepeler. Op de stoel gaan deelnemers bezig met wat meer meditatieve oefeningen, gebaseerd op mindfulness. De oefeningen zijn eenvoudig genoeg om ze na verloop van tijd ook thuis te kunnen doen.

Mocht u belangstelling hebben, kom dan een proefles volgen om kennis te maken met taiji dao en meditatie. Meer informatie vindt u op sanqidao.nl of u belt met Paul Grefte, tel. 0641027915.