Sport & Vrijetijd

Combinatie Bernds Kampioen van de Grensvliegers

MANDERVEEN - Het is ze opnieuw gelukt om kampioen van de Grensvliegers te worden, de Combinatie Bernds uit Manderveen. Na een spannende competitie met name door de concurrentie van Peter Klokkers was het elk weekend spannend. Er zijn door beide liefhebbers het afgelopen seizoen veel vroege duiven geconstateerd. De duiven zijn geconfronteerd met veel verschillende weersomstandigheden. 

Bij de start van het seizoen kregen de duiven een flink aantal vluchten te verwerken met tegenwind. Daarna stegen de temperaturen en kregen ze te maken met oosten en zuidoosten wind. Gelukkig waren er ook een aantal wedvluchten waar de duiven de snelheid van 100 kilometer per uur aan tikten. Kortom de duiven kregen te maken met veel verschillende omstandigheden. Zoals in het begin al aangegeven de duiven van de Comb. Bernds en Peter Klokkers wisten daar het beste mee om te gaan.

De eindstand van de Grensvliegers is als volgt:

 Onaangewezen:

1. Combinatie Bernds,

2. Peter Klokkers, 3. Marcel Oude Booyink, 4. M. Winkels en Znn,

5. Betsie Bernds.

Aangewezen 1. Combinatie Bernds, 2. Peter Klokkers, 3. M. Winkels en Znn, 4. Betsie Bernds, 5. Marcel Oude Booyink.  De beste duif van de Grensvliegers van het afgelopen jaar was de duif met ringnummer 2020-1145991.

Resultaten van de laatste twee wedvluchten.

Mettet 9 september

De 155 duiven werden gelost om 9.00 uur met zuidoosten wind. De eerste duif die arriveerde was de 2023-9010623 van Peter Klokkers. Ook de plaatsen 6  en 9 waren voor Peter Klokkers. De plekken 3, 4, 5, 7 en 10 waren voor de Comb. Bernds. De resterende plaatsen in de top 10, namelijk 5 en 8 waren voor M. Winkels en Znn. De Sponsoren van deze vlucht waren Schroder Carwash, Accountantskantoor Hendriksen en Fysiotherapie Nieuwmeijer. De winnaars waren Peter Klokkers, Combinatie Bernds en M. Winkels en Zonen.

Dizy-le-Gros 16 september

Er waren 114 duiven die deelnamen aan dit laatste concours van 2023. Ze werden gelost om half negen in deze Franse losplaats met een afstand van 370 kilometer.

De plaatsen 1, 3, 4 en 10 werden opgeëist door de kampioenscombinatie Bernds. Peter Klokkers pakte de 2e, 7e en 10e plaats. Marcel Oude Booyink werd 5, Hennie Kuipers 6 en de Comb. Winkels en Znn nr. 8.

De sponsoren van deze laatste vlucht waren Aannemersbedrijf Kuipers BV, Schildersbedrijf Hemmer en Café Nobbenhuis. De prijzen waren voor Comb. Bernds, Betsie Bernds en de Comb. Winkels en Znn.