Sport & Vrijetijd

Centrum ’47–2 kampioen!

DENEKAMP - Centrum ’47–2 is vorige week kampioen geworden in de klasse C1-C2 van het district Twente. Het Denekampse team had zichzelf een week daarvoor een uitstekende uitgangspositie verworven door in de één na laatste partij de volle winst te pakken en daarmee aan de leiding te gaan in de competitie. Nu moest in de laatste partij uit tegen Minkmaat–2 nog een goed resultaat behaald worden om het kampioenschap binnen te halen. 

Op de foto van links naar rechts: Robert Kuipers, Herman Niemeijer, Jan van der Heijden en Frans Koehorst.
Op de foto van links naar rechts: Robert Kuipers, Herman Niemeijer, Jan van der Heijden en Frans Koehorst.

Met 32 wedstrijdpunten zou dat een zekerheid zijn. Jan van der Heijden begon. Jan had een ijzersterk seizoen achter de rug waarin hij van alle deelnemende spelers procentueel de meeste caramboles wist te maken. Ook wist hij van de twintig partijen er maar liefst zestien te winnen en één gelijk te spelen. Een soort ’most valuable player’ van de competitie dus. Helaas bleek van die status vorige week maandag niet veel want Jan bakte er aanvankelijk bar weinig van terwijl zijn tegenstander serie naar serie produceerde en al snel ver uitliep. Gelukkig wist Jan het tij nog enigszins te keren en kwam hij in de loop van de partij nog aardig terug waardoor hij nog wel verloor maar alsnog negen partijpunten voor het team wist te behalen.

Toen was het de beurt aan Herman Niemeijer. Ook Herman had een heel goed seizoen gespeeld. Vaak met hoge moyennes waardoor op de helft van de competitie zijn aantal te maken caramboles verhoogd werd van 75 naar 90. Ook dat was geen probleem voor Herman, hij bleef regelmatig winnen met hoge moyennes. Bij de Minkmaat speelde Herman opnieuw erg goed en haalde hij zijn vertrouwde hoge niveau met veel fraaie series. Zij n tegenstander bleef echter goed bij. Nadat Herman zijn 90 caramboles in 22 beurten (moyenne 4,090) op het scoreboard had laten noteren, mocht de speler van de Minkmaat nog gelijk proberen te maken en dat lukte, elf punten dus voor ’t Centrum 2.

Tot slot mocht teamcaptain Robert Kuipers proberen het kampioenschap veilig te stellen en daarvoor moest hij winnen. Robert speelde uitstekend en zeer geconcentreerd zoals hij dat het hele seizoen al had gedaan. Het leek Robert te lukken want al na 21 beurten had hij zijn 60 caramboles gemaakt (moyenne 2,857). Ook hier kon de tegenstander nog gelijk maken en in de nabeurt gebeurde dat ook. Met een serie van acquit met zes caramboles was de stand gelijk. Doordat in totaal nu 31 punten waren behaald, was het wachten nu op de uitslag van de nummer twee in de competitie. Die wist weliswaar ruim te winnen en in punten gelijk te komen maar het carambolepercentage (een soort doelsaldo) van de mannen uit Denekamp bleek beter waardoor Centrum 2 alsnog kampioen was geworden.

Uw reactie