Sport & Vrijetijd

De Vries en Nederlof blijven leiden in VIRO Criterium Cup Twente

Bouwmeester en Jansman winnen Koningsronde van Almelo

ALMELO - De Hoppenbrouwers Koningsronde van Almelo is zaterdag gewonnen door Sanne Bouwmeester en Emiel Jansman. Op het wielerparcours De Sumpel, van de organiserende club AWV de Zwaluwen, waren zij de besten in hun categorie. Bouwmeester zette de vrouwenwedstrijd naar haar hand in de massasprint, terwijl Jansman bij de amateurs mannen de rapste bleek van een kopgroep van vier renners. Maaike de Vries en Tim Nederlof blijven leiden in de VIRO Criterium Cup Twente.

Op Koningsdag hadden de renners niet te klagen over het weer. Zeker in vergelijking met een week eerder, toen de Ronde van de Vijver in Hengelo in zeer regenachtige omstandigheden werd verreden. Toch speelde de wind wel een rol bij de vrouwen, want het bleek lastig om weg te rijden. Veel aanvallen ten spijt, het werd een massasprint. Daarin was Bouwmeester met overmacht de sterkste en verwees ze Sanne Westra en Maaike de Vries naar de overige podiumplaatsen.

Ook bij de mannen bleek het lastig om weg te rijden, maar met name Robert de Vries wilde daar niet aan geloven. Hij demarreerde keer op keer. Maar toen uiteindelijk vier renners wel wegreden, zat hij er niet bij. Emiel Jansman, Tim Nederlof, Heini Koornberg en Jesse Haaksman reden een maximale voorsprong van dertig seconden bij elkaar. Daar hielden ze er uiteindelijk tien van over, waarbij Jansman zich de snelste toonde in de sprint.