Sport & Vrijetijd

Verken het hele jaar door de Dom Verdan Loop

Blijvende markering voor de Dom Verdan Loop

REUTUM - Routenetwerken Twente heeft in opdracht van Stichting Dom Verdan Loop de permanente bewegwijzering van de drie Dom Verdan Loop-routes van 5 km, 10 km en 21,1 km gerealiseerd in het gebied. Dit belangrijke moment werd woensdag 1 mei gevierd in aanwezigheid van wethouder Hilde Berning-Everlo met de onthulling van het themapaneel op het Kuierplein. Dit paneel voorziet bezoekers van uitgebreide informatie over de Dom Verdan Loop. Het markeert een mijlpaal voor de Dom Verdan Loop, die dit jaar haar jubileumeditie viert. 

Op woensdagavond 1 mei werd het themapaneel van de Dom Verdan Loop onthuld op het Kuierplein in Reutum, het kloppende hart van het evenement. Dit paneel, dat informatie biedt over de Dom Verdan Loop in het Nederlands, Duits en Twents, symboliseert de officiële erkenning van de routes binnen ons prachtige gebied.

Ilse ter Haar, voorzitter van Stichting Dom Verdan Loop, deelt haar enthousiasme: "Als bestuur zijn we enorm trots. De Dom Verdan Loop is een populair evenement dat jaarlijks vele deelnemers en toeschouwers trekt. Het is fantastisch om te zien dat de routes nu permanent bewegwijzerd zijn, zodat nog meer mensen kunnen genieten van dit prachtige stukje Twente."

Primeur: Routenetwerken Twente markeert Dom Verdan Loop-routes als eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente

Dankzij een samenwerking met Routenetwerken Twente zijn de Dom Verdan Loop-routes nu uniform uitgezet in het gebied, waarmee ze de primeur hebben van de eerste hardlooproutes in Noordoost-Twente. Han van den Heuvel, regisseur bij Routenetwerken Twente, licht toe: "Op de vertrouwde paaltjes waar normaal wandelroutes staan aangegeven, kun je nu ook hardlooproutes vinden. De kleurcodes maken het eenvoudig: kies je voor rood? Dan loop je de 5 kilometer. Oranje is 10, wit is 15 en de halve marathon is met wit én oranje aangegeven. Een prachtige toevoeging aan ons bestaande routenetwerk. Zo kun je het hele jaar door de Dom Verdan Loop ervaren!"

Han voegt eraan toe: "Deze nieuwe routes zullen niet alleen fysiek worden aangegeven, maar ook online worden gepresenteerd op de website van Routenetwerken Twente, waardoor ze gemakkelijk te vinden en te volgen zijn voor zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de regio."

Bijdrage vanuit het Fit & Vitaal akkoord

Dankzij een financiële bijdrage vanuit het Fit & Vitaal akkoord hebben de Dom Verdan Loop routes nu een permanente plek in het gebied. Wethouder Hilde Berning-Everlo had de eer om het themapaneel te onthullen. "De Dom Verdan Loop draagt bij aan het bevorderen van vitaliteit en gezondheid in de regio," aldus Berning-Everlo. "De permanente bewegwijzering van de Dom Verdan Loop stimuleert zowel de lokale bevolking als bezoekers om actief te genieten van de prachtige natuur. Dit evenement verbindt tevens de gemeenschap in een gezonde en sportieve omgeving, wat wij als gemeente van harte toejuichen."

Fit & Vitaal Tubbergen stimuleert nieuwe initiatieven met een eenmalige bijdrage om het initiatief van de grond te krijgen. Dit kan een nieuw beweeg initiatief zijn, maar ook een bijdrage waarin mensen elkaar simpelweg meer kunnen ontmoeten.

Loop ie met?

De Dom Verdan Loop is een initiatief van een groep Reutummers en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met ruim 1.000 deelnemers. De eerste lopers starten om 7.00 uur en worden begeleid door fietsers, waarvan één zich verkleed heeft als een echte haas. Ze lopen over verharde en onverharde paden door het schilderachtige landschap rondom Reutum. De routes variëren van 5, 10 tot 21 kilometer en er is een kidsrun. Na afloop wacht de lopers een uitgebreid ontbijtbuffet op het dorpsplein.

Inschrijving geopend tot en met 9 juni

Ben jij een fanatieke hardloper of een enthousiaste wandelaar schrijf je dan nu in voor de Dom Verdan Loop 2024! Deelname aan de Dom Verdan Loop is alleen mogelijk via voorinschrijving en van de voorinschrijving kan gebruik worden gemaakt tot en met zondag 9 juni. Wandelaars kunnen ook ter plaatse gebruikmaken van na-inschrijving en zich melden bij het Kultuurhoes Reutum tussen 07.05 en 08.30 uur.

Vroege start!

Kamphuis 10 km – starttijd: 07.00 uur
Schildersbedrijf Deterink 21,1 km – starttijd: 08.30 uur
Het Rusttheater 5 km – starttijd: 08.45 uur
Vanaf 11.00 – start afstanden Bouwbedrijf Steggink Kidsrun Wild bijzonder vissen 10 km wandelen - start tussen 07.05 en 08.30 uur

Startnummers zijn uiterlijk een kwartier voor de starttijd op te halen buiten bij het Kultuurhoes Reutum aan de Kerkstraat 77 in Reutum. Na de inspanning staat er voor alle deelnemers een ontbijtbuffet klaar!

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website van de Dom Verdan Loop: www.domverdan.nl.

Uw reactie