Sport & Vrijetijd

Bijna 100 kinderen beleven een prachtige 2e editie van de News Outside Voetbaldag

TUBBERGEN - Woensdag 25 oktober (herfstvakantie) stond de 2e editie van de News Outside Voetbaldag op het programma. Na de 1e editie in 2022 waarbij al 56 kinderen deelnamen hadden er nu 97 kinderen zich ingeschreven bij voetbalschool PB Soccer uit Almelo om deel te nemen aan deze voetbaldag bij TVC ’28 in Tubbergen. Allereerst moesten de kinderen zich aanmelden en vervolgens konden ze hun eigen profcontract tekenen. Even later was het openingswoord van organisator Patrick Bakhuis van PB Soccer. Vervolgens konden de kinderen naar de kleedkamer. Daar hing aan een kapstok hun voetbalshirt klaar. Daarna stonden de kinderen opgesteld, wachtend totdat ze het hoofdveld konden betreden. De hymne van de Champions League galmde over Sportcomplex De Grote Moat, blauwe en oranje rook werd afgestoken…kortom de ingrediënten om gezamenlijk het hoofdveld te betreden onder luid applaus van vele ouders.

Even later volgde de groepsfoto op de prachtige nieuwe tribune bij TVC ’28 en daarna konden de trainers van PB Soccer met de jongens en meisjes aan de slag om ze een mooie circuittraining te geven. Onder andere smartgoals, een gatendoek in de goal en andere oefeningen passeerden de revue voor de leergierige kinderen. Het enthousiasme straalde van de koppies.

Om 12.00 uur stond er een lunch klaar als buffetvorm in de kantine. Broodjes, ranja, fruit… aan alles is gedacht. Vervolgens werd het middagprogramma afgewerkt middels een toernooi. Dat waren diverse partijen tegen elkaar. Uiteindelijk speelden de twee teams met de meeste punten de finale tegen elkaar. De finalisten kwamen wederom met de hymne van de Champions League het hoofdveld op. Plek van handelen? Uiteraard voor de tribune, waar inmiddels de andere kinderen en diverse ouders hadden plaatsgenomen. Het werd een spannende finale waarbij uiteindelijk Noah van der Veen uit Oldenzaal het enige doelpunt wist te scoren, 1-0. De cup met de grote oren werd uitgereikt aan de winnaars alsmede prijzen voor de diverse leeftijdscategorieën bij de diverse oefeningen ’s ochtends. Niemand ging met lege handen naar huis. Alle deelnemers kregen een goodiebag met daarin een medaille, bidon en ook een prachtige groepsfoto op A4 bedrukt die ’s ochtends was gemaakt. Met dank aan Drukkerij Twente Print in Tubbergen voor de snelle levering.

Eerste voetbaldag bij KOSC in Ootmarsum in de meivakantie 2024

Schrijf het alvast in uw agenda want News Outside en PB Soccer gaan in de meivakantie van 2024 de eerste voetbaldag houden bij KOSC in Ootmarsum. “Na 2 prachtige en succesvolle voetbaldagen hebben we de smaak te pakken en hopen we ook een voetbaldag op te tuigen bij KOSC dat in 2 tot 3 jaar tijd ook een begrip zal zijn in en om de gemeente Dinkelland. We worden er met open armen ontvangen en hopen dat we hier ook diverse sponsoren kunnen vinden die op het voetbalshirt willen staan zodat de kinderen ook daar een gratis voetbalshirt kunnen krijgen waarmee ze de rest van het seizoen in blijven trainen”, aldus een enthousiaste Brian Brokelman, eigenaar van News Outside. Patrick Bakhuis, eigenaar van PB Soccer, voegt daar aan toe: “Hoe mooi is het om jongens en meisjes een dag achter de schermpjes weg te krijgen en ze een prachtige voetbaldag te laten beleven met vriendjes en vriendinnetjes? Leuke oefeningen doen die je bij je eigen voetbalvereniging niet of bijna nooit krijgt en waar je beter van kan worden… we zeggen bij PB Soccer niet voor niets ‘We're working on the Future’!”

Foto’s: Julian Lukassen