Sport & Vrijetijd

Amateurpodje, de nieuwe podcast over het regionale amateurvoetbal

LOSSER - Goed nieuws voor de liefhebbers van het regionale amateurvoetbal. Sinds kort is er een nieuwe podcast waarin de laatste ontwikkelingen op de regionale voetbalvelden worden besproken. En dat gebeurt niet door de minsten. Rick Ardesch, Bert van Losser, Paul Krabbe en Gerard Bos praten wekelijks over de laatste ontwikkelingen op de velden. 

V.l.n.r. Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe.
V.l.n.r. Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe.

Elke week is er een aflevering van de podcast ‘Amateurpodje’ te beluisteren.

“Iedereen van ons draagt het amateurvoetbal een heel warm hart toe. Het is een uit de hand gelopen hobby, maar ik denk wel dat er markt voor is”, zei presentator Bert van Losser bij de introductie van de podcast. Bos is het daarmee eens. “We vinden dat er in de media te weinig aandacht is voor het amateurvoetbal. Maar daar zijn wel altijd verhalen over te vertellen”, zegt Bos. Nieuwtjes worden afgewisseld met vaste items zoals de ‘vergeten voetballer’. Niet alleen de clubs uit de hoogste competities komen aan bod. Ook het wel en wee van de verenigingen uit de vijfde klasse wordt besproken. “We komen zelf met ons vieren uit Twente, maar bespreken het amateurvoetbal uit heel Overijssel. Van HHC Hardenberg in de tweede divisie tot de clubs in de kelderklasse”, zegt de oefenmeester.

De vier bezoeken wedstrijden, volgen het nieuws op de voet en praten ook voetbalinhoudelijk met wekelijkse gasten uit het amateurvoetbal. Daarmee ontstaan interessante discussies, komen er nieuwtjes aan het daglicht en ook de confrontatie wordt niet geschuwd. Zoals het echte voetballers betaamt, tijdens de podcast gaat het soms hard tegen hard, na afloop worden de handen geschud en is vriendschap overheersend.

De podcast gaat wekelijks op dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur online.