Sport & Vrijetijd

Aftrap 40-jarig jubileum vrouwen- en meidenvoetbal FC Berghuizen

OLDENZAAL - De Vrouwen 1 van FC Berghuizen verzorgde zondag 8 oktober met de wedstrijd tegen FC Eindhoven de feestelijke aftrap van het jubileumjaar van het vrouwen- en meidenvoetbal. Al 40 jaar voetballen er naast jongens en heren ook meiden en vrouwen op sportpark ’t Venterinck in Oldenzaal. Voor het jubileum is een speciaal logo ontworpen en alle actief spelende meiden en vrouwen krijgen een jubileumshirt. Gedurende het voetbalseizoen 2023-2024 zullen tal van activiteiten georganiseerd worden in het teken van het 40-jarig bestaan.

Trots op het verleden, maar vooral vooruit kijken

De jubileumcommissie heeft ervoor gekozen om niet teveel terug te kijken, maar juist haar blik te werpen op het heden en de toekomst.

Voorzitter Wim Olde Kalter licht toe: “We hebben nog niet zo lang geleden het 75-jarig jubileum van de club gevierd. Hier hebben we uitgebreid stil gestaan bij de historie van zowel de mannen als de vrouwen. Het vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De sport is hard gegroeid, maar heeft zich ook verder geprofessionaliseerd. Reden om vooruit te kijken. Wij zijn heel trots dat FC Berghuizen een aanjagersrol in de regio heeft vervuld en ook nog steeds toonaangevend is. Op dit moment hebben we 206 actieve leden verspreid over achttien teams en er trainen alweer acht nieuwe meisjes mee. Dan kun je toch niet anders dan trots zijn.” 

Activiteiten jubileumjaar

Naast de feestelijke aftrap worden gedurende het voetbalseizoen 2023-2024 allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een vriendinnenmiddag, zaalvoetbaltoernooi, symposium voor zakelijke relaties en een eindfeest. 

Over dames- en meidenvoetbal bij FC Berghuizen

FC Berghuizen was de eerste club in Oldenzaal die in 1983 het voor meisjes mogelijk maakte om te voetballen in teamverband. Sindsdien is het vrouwen- en meidenvoetbal niet meer weg te denken. Teams voetballen op verschillende niveaus en vele successen volgden. Vrouwenteams voetbalden landelijk en topspeelsters werden geselecteerd voor de Twentse selectie en het Nederlands elftal.

Meer weten? Volg de dames en meiden op Facebook https://www.facebook.com/FCBerghuizen of kijk op de website www.fcberghuizen.nl.