Sport & Vrijetijd

Actief weekend Judo Losser

LOSSER - De eerste grote activiteit van het jaar 2024 was afgelopen weekend was. De activiteitencommissie van Judo Losser had alles uit de kast gehaald voor een wederom geslaagde versie van de jaarlijkse Vossenjacht in het centrum van Losser.

Zo’n 55 judoka’s, vrijwilligers en vossen kwamen naar Hotel Smit. Bij de start kreeg iedereen eerst een heerlijk bord patat met een lekkere snack. Daarna trokken de judoka’s in groepjes door het dorp. Gelachen werd als er weer een hele gekke vos was gevonden of als iemand een ludieke opmerking maakte. De groepen werden netjes begeleid door de oudere jeugd en senioren van Judo Losser. Ze speurden het centrum af naar bijzondere personen verkleed als eekhoorn, kangoeroe, spook, militair, voetballer of scout. Bij de Dolle Dames wachtte nog een snoepje of soms een handvol.

Na anderhalf uur zoeken had elk groepje de vossen gevonden en werd de uitslag bekend gemaakt onder het genot van een consumptie. “Een superactiviteit zit er op, zeker voor herhaling vatbaar en goed voor de onderlinge verbondenheid en de clubbinding”, aldus het organiserend comité . 

Speerstra Spettertoernooi

Zaterdag waren de judoka’s weer vroeg uit de veren voor het onderlinge spettertoernooi. Door mee te doen kregen judoka’s punten en ook voor gewonnen wedstrijden werden punten bijgeschreven. Bij elke honderd punten verdiende de speler een vaantje en diploma.

Een kleine 40 judoka’s vochten op de tatami ook om eremetaal. In poultjes van drie, vier of vijf judoka’s werd door de jongste groep een beetje onwennig gejudood terwijl de meer ervaren judoka’s op het scherps van de snede streden om de winst. Aan het eind was er voor elke deelnemer een podiumplaats en een glimmende medaille.

Witte vaantjes waren er voor: Beer Schasfoort, Efy Pleijhuis, Jason Haitema, Levi van Harte, Mik Schasfoort en Phil Schepers. Gele vaantjes voor 200 behaalde punten werden uitgereikt aan: Ferron Elshof en Tomass Moorlink.