Natuur & Milieu

Veel nieuwe natuurgidsen voor IVN Oldenzaal-Losser e.o

OLDENZAAL - Over enkele weken zijn Oldenzaal, Losser en omliggende gemeenten 23 gediplomeerde IVN natuurgidsen rijker. 

Na anderhalf jaar studie van het landschap, ploeteren op kennis van planten, feitjes leren over de fauna, worstelen met paddenstoelenweetjes, nadenken over duurzaamheid, maar vooral ook het onderzoeken en ontdekken van de natuur met medecursisten en zich daarbij te verwonderen over de verscheidenheid die de natuur te bieden heeft, zijn de cursisten van de Natuurgidsenopleiding van IVN Oldenzaal-Losser e.o. binnenkort klaar om hun kennis door te geven.

Een groot deel van hetgeen zij in deze anderhalf  jaar aan kennis hebben opgedaan, komt samen in de zelfgekozen eindopdracht.
Deze eindopdrachten variëren van verschillende thema-excursies (spirituele kruiden- en wildplukwandeling en terug naar de bronstijd) tot een puzzeltocht en een kaart- & kompasloop voor gezinnen. Een natuurbelevingsactiviteit voor (dementerende) ouderen, meervoudig beperkte personen en één voor jonge, nieuwe medelanders. Een mobiel kabouterpad, een leskist kriebelbeestjes voor groep 3 t/m 6, een doeles bio-mimicry voor groep 8 en een beginnerscursus mossen & korstmossen voor volwassenen. En ook nog een tuinbieb met planten en bomen. Kortom, een grote verscheidenheid aan prachtige groene producten/projecten.

IVN wil al deze waardevolle projecten graag met u delen. Hiertoe heeft IVN Oldenzaal–Losser e.o. een ’afstudeerpodium’ georganiseerd. Tijdens dit podium laten de cursisten de materialen zien die zij ontwikkeld hebben. Ook zijn er posters gemaakt van excursies en andere buitenopdrachten.

Het afstudeerpodium vindt plaats op zaterdag 22 juni van 11.00 tot 13.00 uur in de Stakenboer (Burg. Wallerstraat 115, Oldenzaal) en de IVN-groep nodigt u hiervoor graag uit om te komen kijken en luisteren naar hetgeen de cursisten van de Natuur Gidsen Opleiding hebben ontwikkeld.  

Het cursusteam NGO
IVN Oldenzaal – Losser e.o.