Natuur & Milieu

Een groene toekomst voor Ootmarsum

Privatisering volkstuinencomplex op de Mors

OOTMARSUM - Het volkstuinencomplex in Ootmarsum is geprivatiseerd en heet voortaan ’Höfkes op de Mors’ en is ondergebracht in een stichting. Met een groot aantal huurders is zaterdag 4 mei het complex opgeknapt en een aantal percelen ingezaaid met een bloemenzaadmengsel.

Nieuwe leden gezocht: groei met ons mee!

Met de nieuwe wind die waait over de moestuinen is dit het perfecte moment voor tuinliefhebbers om deel uit te maken van deze gemeenschap. Er zijn nog percelen beschikbaar voor verhuur, en iedereen die zijn groene vingers wil laten spreken, wordt uitgenodigd. Of je nu een ervaren tuinder bent of net begint met het ontdekken van de vreugde van het verbouwen van je eigen voedsel, de volkstuin op de Mors biedt een unieke kans om te leren, te groeien en te delen.

Ontdek de proeftuinen: uw eigen groene experiment

Naast de reguliere percelen biedt de volkstuin op de Mors nu ook proeftuinen aan. Klein en behapbaar. Een proeftuintje is relatief klein (ca 20 tot 50 m²) en daardoor minder bewerkelijk dan de reguliere moestuinkavels op het complex. Zo weet je zeker dat het werk in de moestuin je niet boven je hoofd groeit.

Blijk je het moestuinieren leuk te vinden dan kun je het volgende seizoen met al je opgedane kennis en enthousiasme aan de slag op een van de vrije reguliere percelen (variërend van 100 tot 200 m²) voor € 0,39 /m². De proeftuintjes zijn voorzien van een bergruimte met wat basis tuingereedschap, zodat je meteen aan de slag kunt en nog niet zelf hoeft te investeren in gereedschap.

Voordelen van moestuinieren

Het huren van een moestuin op deze prachtige locatie biedt talloze voordelen. Het is niet alleen een kans om je eigen groenten, fruit en bloemen te kweken, maar ook een plek voor sociale interactie en het delen van kennis. Volkstuinen zijn bewezen goed voor de gezondheid, bieden ontspanning en houden mensen in beweging. Ze dragen bij aan natuurbehoud en biodiversiteit, en zijn een bron van vitamine G(roen) voor jong en oud.

Geïnteresseerd in het huren van een volkstuin?

Neem gerust contact op met een van onderstaande personen dan vertellen ze je graag meer over de mogelijkheden.

Joop Vaneker, secretaris, tel. 06-29620490
Fons Groothuis, voorzitter, tel. 06-22416964
Harrie Hulsman, penningmeester, tel. 06-53747312