Natuur & Milieu

Open Tuinen in Vasse, Mander en omgeving

VASSE/MANDER - Groei & Bloei Almelo houdt op zaterdag 22 en zondag 23 juni weer het jaarlijkse Open Tuinen Weekend in Almelo en omgeving, waarbij ook deelnemers in Vasse, Mander en Halle (BRD). Dit jaar zijn in de regio Almelo dertien tuinen vrij te bezichtigen, waarbij het aanbod varieert van dorpstuin tot grote boerderijtuin en alles daartussenin. 

De tuin van Elly en Gerard Plegt in Vasse.
De tuin van Elly en Gerard Plegt in Vasse.

De gastvrije en inspirerende tuineigenaren laten bezoekers graag meegenieten van hun groene paradijsjes. Een aantal van de deelnemende tuinen doet dit jaar voor het eerst mee, een aantal doet voor het tweede achtereenvolgende jaar mee en er is een aantal dat enkele jaren geleden al eens mee deed en dit jaar opnieuw, leuk om nog eens te kijken.

In Vasse bevindt zich de tuin waar Elly en Gerard Plegt al veertig jaar van genieten. Zij noemen het een niet gecultiveerde verrassingstuin, waar zij met respect voor de natuur tuinieren en zich blijven verwonderen over alles wat groeit en bloeit. In Mander is de tuin van de familie Paalhaar, rondom hun boerderij ligt een grote tuin met historische elementen, zoals een boomgaard, moestuin, bijenstal, rotstuin, evenals weelderige borders en als overgang naar het weiland een pluktuin. In Halle, net over de grens in Duitsland, in de tuin van Marcel en Marja Mulder, bevindt zich een grote vijver. Verder zijn er borders met veel vaste planten, een kleine boomgaard, kuipplanten, varens, grassen en irissen. Op gedeeltes waar de natuur enigszins zijn gang mag gaan, komen veel vogels en insecten af .

Deelnemende tuinen
Mies Dagevos en Eddy ter Braak - Dalvoordeweg 40, Daarle
Ina en Freddy Pape - Tachtig Bunderweg 34, Sibculo
Marcel en Marja Mulder - Höcklenkamperstrasse 5 A, Halle (BRD)
Elly en Gerard Plegt - Manderseweg 27, Vasse
Gerda Paalhaar - Vleerhoeksweg 21, Mander
Linda ter Braak en Ate Douma - Van Ravesteynlaan 5, Almelo
Elizabeth Luitsz - Hoenlo 11, Almelo
Ali Snijders - Albardastraat 36, Aadorp
Mary Slooter - Almelosestraat 15 A, Wierden
Generatietuin Wierden - Akkerwal 2 A, Wierden
Joke en Daan Kobes-Hinsenveld - Leemslagenweg 54, Almelo
Jenny Schulenburg en Fernand Wanschers - Zunaweg 4, Notter
Jos en Ine Segers - Reetschotweg 2, Wierden

In sommige tuinen zijn plantjes te koop, deze zijn contant af te rekenen. De tuinen zijn open van 11.00 tot 17.00 uur en zijn gratis te bezoeken. Let op: de tuin in Sibculo is alleen op zaterdag 22 juni open.

Kijk voor meer informatie op op https://almelo.groei.nl/activiteiten/open-tuinen-weekend-zaterdag-22-en-zondag-23-juni