Natuur & Milieu

Kruidenexcursie op de Tankenberg

OLDENZAAL/LOSSER - IVN Oldenzaal-Losser e.o. houdt op dinsdag 28 mei een wandelexcursie over wilde kruiden op de Tankenberg. Ontdek, beleef en verwonder je over de rijkdom van de natuur. Luister naar de verhalen rondom kruiden en hun toepassingen van vroeger en nu.

Ga samen met het IVN op ontdekkingstocht en ontdek dat heel veel planten geen ‘on’kruiden zijn. Al wandelend krijg je culinaire mogelijkheden te horen, maar ook leuke weetjes. Naast proeven ga je ook aandachtig kijken, ruiken, voelen en luisteren naar de prachtige natuur om je heen.

Algemene informatie
De route is ongeveer 3 kilometer en is door het hoogteverschil niet geschikt voor mindervaliden. Er wordt gewandeld tussen 19.00 tot circa 21.00 uur. Het vertrek is bij de Mariakapel aan de Tankenbergweg in Oldenzaal. Het is raadzaam stevig schoeisel te dragen.

Deelnemen aan de kruidenexcursie kan alleen door je aan te melden op de website van IVN Oldenzaal-Losser e.o.: www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal-losser-eo/ De kosten bedragen € 3,00 per persoon. Voor IVN-leden is de deelname gratis.