Natuur & Milieu

Nestkastjes tegen de processierups

Jeugd uit Langeveen timmerde tegen de processierups

LANGEVEEN - De jeugd van de basisschool in Langeveen mocht in de afgelopen weken zijn eigen nestkastjes in elkaar timmeren. 'Hoe meer je klaar krijgt, hoe meer je meeneemt naar huis', dat was een goede deal. Samen met vijf vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Geesteren mochten de kinderen bouwpakketten van nestkastjes in elkaar timmeren en die meenemen naar huis om op te hangen.

Jeukrups

De huisjes helpen goed tegen de overlast van de eikenprocessierups. Haartjes van de rups irriteren je huid en zijn gevaarlijk voor je ogen en longen en voor de slijmvliezen.

Pimpelmezen en koolmezen broeden graag in deze nestkastjes. Hang ze op in oostelijke richting zodat de regen niet in het gat kan waaien. Anders blijven ze leeg.

Team

Het was weer een fantastische middag. Vrijwilligers van de Vogelwerkgroep hebben deze school afgelopen jaren, behalve met corona, vaak bezocht om te vertellen over de natuur volgens de vlinder en de bij. De vrijwilligers van de Vogelwerkgroep Geesteren waren: Theo Lohuis, Harrie Nobbenhuis, Anton Schrijver, Gerard Lenferink en Marcel Tettero.