Natuur & Milieu

Een recordaantal nesten grutto's gevonden

GEESTEREN - Een gigantisch succes voor de Vogelwerkgroep Geesteren afgelopen dinsdag 23 april. Een droneteam vond liefst op één ochtend in totaal dertien nesten van grutto's met in totaal 35 eieren. Het team vond ook nog een nest van een zeldzame wulp.

Plasdras

De dronepiloten Roger Borre en Hennie Schröder, veldwerker Gerrit Olimulder en coördinator Anton Schrijver waren al ruim voor de klok van zes uur aan het zoeken met de drone in de prachtige Veldhoek, waar de afgelopen jaren vijf plasdrassen zijn aangelegd. ”De boeren willen gaan maaien. We willen daarom precies weten waar nesten liggen zoda agrariërs en loonwerkers er om heen kunnen maaien”, aldus de Vogelwerkgroep Geesteren.

Makkelijk

De samenwerking met de boeren is hier geweldig. Melkveehouder Erwin Schröder is erg begaan met de weidevogels en houdt er rekening mee met het maaien van het gras. Maar ook de samenwerking met Robor Elektronics werpt nu haar vruchten af. Roger Borre zorgt voortdurend voor betere software die het zoeken sneller en makkelijker maakt. 

Uw reactie