Natuur & Milieu

Bijen houden iets voor u

DENEKAMP - Imkers Denekamp start ook in 2024 met een nieuwe bijencursus imker worden. Wil je weten of het houden van bijen echt iets voor je is, meld je dan eerst aan voor deze kennismakingscursus. Daarin kom je in kort bestek (een middag) al van alles te weten. De cursus wordt gegeven door een ervaren imkers. 

Weet je het zeker en wil je je bekwamen tot bijenhouder dan is de Basiscursus Bijenhouden wat voor jou. Aanmelden kan via de website van Imkers Denekamp: https://imkers. denekamp.nl/events/cursusbijenhouden. De kennismakingscursus is op 26 mei bij Museum Natura Docet, Odenzaalsestraat 39 in Denekamp. Tijden deze kennismakingscursus wordt er uitleg gegeven over het totale traject ofwel het bijenjaar.

De informatie zal bestaan uit: Hoe en waarom word je imker; Wat heb je nodig; Kost bijen houden veel tijd; Waarom eerst op cursus; Elk seizoen ander werk in en met de bijen; Hoe kom je aan het eerste bijenvolk; Waar en hoe plaats ik mijn bijen; Voer voor de bijen; Bloemen voor de bijen; Eigen honing. Na de theorie wordt een kijkje genomen in een bijenkast. Beschermende kleding is aanwezig. Spreekt dit jou aan en heb je interesse meld je dan aan via de site van Imkers Denekamp.

Bijenteldagen

Altijd al interesse gehad in bijen houden dan kun je ook in het weekend van 20 en 21 april naar het bovenvermelde museum komen. Hier zijn imkers aanwezig bij de nationale bijenteldagen. Hier worden de wilde bijen en hommels geteld. Dit om het wildebijenbestand in Nederland in kaart te brengen.

Ook zou je naar de open imkerdagen kunnen komen bij de bijenstal op het Goor. Deze is ter hoogte van de basisschool de Zevenster aan de Meester Muldersstraat. Deze worden gehouden op 13 en 14 juli 2024.