Algemeen

Zonnige start nieuwe schooljaar basisschool ’n Baoken

AGELO - Na zes vakantieweken werd op maandag 4 september op basisschool ’n Baoken te Agelo gestart met het nieuwe schooljaar. De eerste week staat vooral in het teken van het kennismaken met de nieuwe groep en leerkracht. Er wordt veel aandacht besteed aan de sociale aspecten. Met de kinderen worden klassenafspraken opgesteld en er zijn veel groepsvormende activiteiten. Dit wordt ook wel de gouden week genoemd. 

Op maandagochtend werd met ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers, gezellig bijgekletst over de zomervakantie en de kinderen zochten elkaar gauw weer op om te spelen of bij te praten.

Voor de ochtendpauze werd er getoost op het nieuwe jaar. Op woensdag werd een gezamenlijke openingsviering gehouden in school. In de viering draaide het om ‘zorgen voor elkaar’ n.a.v. het Bijbelverhaal over de vijf broden en twee vissen. Daarna gingen alle leerlingen naar de Kipboomkapel om een kaarsje op te steken. ‘n Boaken hoopt er samen een fijn en leerzaam schooljaar van te maken, voor klein en groot.

Op donderdag was er voor iedereen tijdens de lunchpauze een ‘high tea’. De kinderen hadden de lekkerste zoete en hartige hapjes meegebracht en iedereen mocht verscheidene malen langs het buffet om iets uit te zoeken en op te smikkelen. De tafel was nadien praktisch leeg, zo goed had het gesmaakt!

Op vrijdagochtend werden, in verband met de tropische temperaturen waterspelletjes gehouden.

Traditiegetrouw wordt de eerste week afgesloten met een stoeptekenwedstrijd. Door de leerlingen van groep 3 tot en met 8 werd op de vrijdagmiddag gestreden om de Stoepie doe bokaal. Het thema was: ‘natuur. Het groepje met Lot Plas, Lisa Rekers, Bente Damink, Jorn Broekhuis en Joep Sanderink was de winnaar en zij mochten de wisselbokaal in ontvangst nemen.

Als de rest van het jaar zo verloopt als deze eerste schoolweek dan belooft dat veel goeds!