Algemeen

Zet jij de traditie mee voort?

OLDENZAAL - Het is alweer half oktober en ondanks dat het lang warm is gebleven komen de donkere dagen er weer aan en daarmee ook het oeroude geluid van de midwinterhoorn! Nog een paar weken en dan klinken de tonen weer door de stad. Een prachtige traditie die in leven wordt gehouden door de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

Om dit geluid ook in de toekomst door te laten galmen zijn er natuurlijk mensen nodig om dit mogelijk te maken en daarom zijn zij op zoek naar jou! Word jij ook altijd betoverd door het geluid, heb je altijd al willen leren blazen en wil jij onderdeel worden van deze mooie Oldenzaalse traditie? Dat kan!

Stichting Mirrewinterhoornbloazers Oldenzaal organiseert in oktober een serie van vijf blaasavonden. Voor volwassenen beginnen de lessen op donderdag 26 oktober van 19.00 tot 21.00 uur, daarna ook op donderdagavond 2 ,9 , 16 en 23 november. De lessen vinden plaats in het schoolgebouw van het Twents Carmelcollege locatie Potskampstraat. U kunt via de hoofdingang naar binnen. Voor kinderen zijn er aparte lessen op 2, 9, 16 en 23 november 2023 van 18.00 tot 19.00 uur. Deze lessen zijn ook via BoesCooltuur te reserveren voor € 5,00 voor vier lessen.

De lessen zijn geschikt voor iedereen! Leeftijd, gender of ervaring zijn onbelangrijk, iedereen kan leren blazen. Je gaat in kleine groepjes aan de slag samen met ervaren blazers. Zij leren je alles over de traditie, de hoorn en het blazen.

De kosten van deze serie bedragen € 15,00 voor vijf lessen incl. koffie en/of thee. Heb je een eigen hoorn? Neem hem dan zeker mee! Heb je geen hoorn, dan kun je een hoorn lenen. Tegen het bedrag van € 10,00 mag je de hoorn het hele seizoen bespelen. Hiervoor betaal je een borg die je bij inlevering van de hoorn weer terugkrijgt.

Ben jij na het lezen van dit bericht enthousiast en wil jij de traditie van het midwinterhoornblazen helpen voortzetten? Dan kun je je aanmelden of meer informatie vragen via emiel@midwinterhoornoldenzaal.nl of bel 06-43043640.