Algemeen

Word jij de nieuwe molenaar van Molen De Hoop?

ALMELO - Nederland staat bekend als molenland. Ons land heeft ruim twaalfhonderd molens waarvan er vele nog regelmatig draaien. Molens moeten draaien want doen ze dat niet dan zullen ze in de loop van de tijd in conditie achteruitgaan. Daarom zijn er ook altijd molenaars nodig.

Korenmolen De Hoop aan de Nieuwstraat.
Korenmolen De Hoop aan de Nieuwstraat.

Om belangstellenden de gelegenheid te geven eens te ervaren hoe het is om molenaar te zijn, nodigt Korenmolen De Hoop in Almelo iedereen uit om kennis te maken met het molenaarsvak zaterdag 23 maart van 09.30 tot 12.00 uur of van 13.30 tot 16.00 uur.

Men krijgt dan een rondleiding door de gehele molen en er zijn volop mogelijkheden de molenaars te helpen bij het bedienen van de molen. Men komt daarbij op plaatsen in de molen waar publiek normaal gesproken nooit komt. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de opleiding tot molenaar.

Wie zijn eigenlijk die molenaars?

“Meestal zijn dat vrijwilligers, mannen en vrouwen, jong en oud, die dit uit liefhebberij doen. Zij hebben daar een opleiding voor gevolgd en mogen nu zelfstandig met een molen werken. Ze dragen daarmee bij aan het in stand houden van molens, ons nationaal cultureel en industrieel erfgoed”, aldus Janine van de Linde. Ze is al jaren met heel veel enthousiasme als molenaar actief binnen Korenmolen De Hoop.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. “Vanwege de ruimte in de molen kan slechts een beperkt aantal mensen ontvangen. Daarom verzoeken wij de mensen zich eerst aan te melden. Dit kan door een e-mail te sturen naar opleiding@dehoop-almelo.nl.” Mensen die niet op 23 maart kunnen maar wel meer willen weten? ”Neem dan rustig contact met ons op of loop de molen eens binnen.” De molen is elke woensdag en zaterdag van 10.30 tot 15.00 uur geopend.

Windkorenmolen De Hoop
Nieuwstraat 71A
7605 AB Almelo
Website: www.dehoop-almelo.nl