Algemeen

WK: Beste touwtrekkers ter wereld naar Holten

HOLTEN - Het wereldkampioenschap touwtrekken vindt van donderdag 15 september tot en met zondag 18 september plaats in Holten. De organisatie van dit WK is in handen van plaatselijke touwtrekvereniging OKIA onder de naam 'Tug of War Holten'.

Inmiddels wordt het evenement steeds meer zichtbaar; op de foto is te zien dat het er een groot bord op het toekomstige wedstrijdterrein (hoek Landuwerweg/Rijssenseweg) staat.

Tijdens het WK worden er wedstrijden getrokken in verschillende gewichtsklassen door mannen, vrouwen en gemixte teams. De gemixte teams bestaan uit vier mannen en vier vrouwen.

In Holten vindt zowel het WK voor volwassenen als junioren plaats. De winnaar van elke afzonderlijke gewichtsklasse mag zich wereldkampioen noemen. In elke gewichtsklasse en categorie mag één team uit een land deelnemen. Om te beslissen welk team er namens een land mag meedoen, worden er per land selectiewedstrijden gehouden. Daarnaast zijn er ook WK clubwedstrijden waarbij elke touwtrekvereniging een team of teams kan afvaardigen om deel te nemen aan het WK. In dit geval kunnen er dus meerdere teams uit één land meedoen.

Meer informatie is te vinden op www.tugofwarholten.nl.