Algemeen

’Weerselo Got Talent’: een uur lang optredens door Weerselose jeugd met zang, dans en muziek

WEERSELO - De Trefpuntzaal was zaterdagavond omgebouwd tot een ware concertzaal. De jeugd van de St. Remigius harmonie gaf een mega optreden bij ’Weerselo Got Talent’ met dans, zang en muziek. Van solozangers, gitarist, drumband en het jeugdorkest. Alle jeugdleden lieten zien wat voor talent ze in huis hebben.

Zaterdagavond om zeven uur zat de Trefpuntzaal bomvol. Opa’s, oma’s, ouders, broertjes, zusjes... iedereen kwam kijken naar het optreden van de jeugd. De deelnemers kregen geregeld een laaiend enthousiast applaus vanuit de zaal. Er was zelfs een jury, Esther Oldemeule en de nieuwe dirigent van de harmonie Uilke de Vries. Zij moesten het beste optreden beoordelen en dat was nogal pittig want iedereen was goed.

De meisjes van de ODI gaven een geweldig optreden met mooie dans. Er was zelfs een zangeres Noortje; en zanger Stijn zette de hele zaal op z’n kop, wat een talent. Er was een optreden van Liz en Fiep. Beide meisjes speelden allebei apart op de dwarsfluit voor een volle zaal. Ga daar maar eens alleen staan. Maar ook Simon speelde een prachtig nummer op z’n gitaar en Koen op z’n trompet. Heel knap wat ze hebben gespeeld. Verder speelden de AMV leerlingen, de jeugdslagwerkgroep, het jeugdorkest, klarinetten en De Opmaatjes mooie nummers. Gijs en Thomas speelden op het keyboard en haalden allerlei gekke fratsen uit met Peter Löbker. De finale, het nummer ’Europapa’, werd gezongen door Stijn onder begeleiding van alle artiesten.

Na afloop maakte de jury de winnaar bekend. De jury was heel enthousiast over alle optredens, maar de winnaar werd het jeugdorkest onder leiding van Judith Löbker. Het jeugdorkest mocht de wisselbeker en de oorkonde in ontvangst nemen. Alle deelnemers kregen na afloop een zakje chips, een sleutelhanger en een muntje voor drinken. Een waardevolle avond voor de jeugd, maar zeker ook voor de toeschouwers. De harmonie mag trots zijn op deze talenten. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ine Flinkers