Algemeen

Water-ereteken bij brandweer Tubbergen tijdens nationale herdenking

TUBBERGEN - Precies om 13.00 uur zaterdagmiddag maakte enkele brandweerlieden uit Tubbergen in hun uitrukpak het water-ereteken met behulp van twee brandweerspuiten. De brandweervlag hing ook halfstok bij de kazerne aan de Reutummerweg, zoals bij alle korpsen in Nederland. Dit was om stil te staan bij brandweercollega’s die zijn ontvallen tijdens het uitvoeren van hun vak.

© foto: Clemens Brughuis
© foto: Clemens Brughuis

Jaarlijks staat de brandweer van Nederland stil bij de collega’s die zijn ontvallen tijdens het uitvoeren van hun vak en vragen ze aandacht voor de risico’s van het vak. Dit jaar was de nationale brandweerherdenking voor genodigden op zaterdag 15 juni bij het herdenkingsmonument in Arnhem.

De herdenking is natuurlijk voor alle brandweerlieden. Daarom riepen Brandweer Nederland / de Raad van Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio de kazernes in de veiligheidsregio’s op om een eigen herdenkingsmoment te organiseren. Hieraan gaf brandweer Tubbergen gehoor aan en enkele brandweerlieden maakten bij de brandweerkazerne aan de Reutummerweg in Tubbergen een water-ereteken met behulp van twee brandweerspuiten.

Afgelopen jaren gaven zo’n honderd kazernes in heel het land gehoor aan deze oproep. Een mooi gezamenlijk eerbetoon bij het herdenkingsmoment in Arnhem en bij de kazernes van en voor brandweercollega’s was om 13.00 uur. Ook veranderden de veiligheidsregio’s, een groot aantal brandweerkazernes en brandweerlieden hun logo’s of foto op social media voor een dag in het zwarte brandweerlogo.