Algemeen

Wandelvierdaagse niet meer weg te denken evenement...

OOTMARSUM - In 2015 werd na jarenlange afwezigheid de Avondwandel4daagse in Ootmarsum nieuw leven ingeblazen. Na deze negende editie mag nogmaals de conclusie getrokken worden dat dit evenement niet meer weg te denken is op de Ootmarsumse activiteitenkalender.

Rolstoelers, wandelwagens, loopfietsjes, maar vooral honderden benenwagens vormden een uniek plaatje. Dat alles tegen het prachtige decor van de omgeving rond de Siepelstad. Alle windstreken werden door de organisatie benut en nog steeds worden ‘nieuwe wegen’ gevonden.

Op de laatste dag wachtte de wandelaars nog een mooie verrassing, want aan de Vlasreutenweg bij de familie Arkink kregen alle deelnemers verse zuivelproducten van Campina te drinken. Dat gebepurde op een prachtige plek met mooie vergezichten over de Nutterse es.

De wandelaars genoten op deze laatste dag van deze Springendal/Nutter route en wat een geluk met de weersomstandigheden tijdens dit evenement. Echt wandelweer en wat is de onderlinge sfeer goed. Dat bleek ook bij binnenkomst waar de Welkoop meer dan zeshonderd rozen beschikbaar stelde om deze aan de wandelaars te overhandigen. Harmonie Caecilia en Kapabel stonden klaar om de laatste loodjes lichter te maken en de wandelaars muzikaal over de eindstreep te blazen.

Het is met recht een wandelfeest en nog nooit stonden zoveel wandelaars in deze negende editie aan de start. Volgend jaar het tweede lustrum en gelet op alle positieve reacties kan de editie van 2025 zeker niet onderdoen voor deze succesvolle jaargang 2024.