Algemeen

Vrienden, vriendinnen en familie fietsen voor Nina!

OOTMARSUM - Afgelopen hemelvaartweekend was een speciaal weekend voor de Familie Moorman uit Ootmarsum. Dochter Nina heeft ruim twee jaar lang moeten vechten tegen leukemie. Een ernstige ziekte, maar vele ziekenhuisbehandelingen hebben haar hierdoorheen geholpen. Om hierbij stil te staan en deze overwinning te vieren werd er door de familie, vrienden en vriendinnen een fietstocht georganiseerd in Oostenrijk. 

De Kaunertaler Gletscher is een berg waar de familie Moorman goede herinneringen aan heeft en dit werd het doel van de tocht. De beklimming is maar liefst 26 kilometer met daarin wel 1.550 hoogtemeters, een pittige uitdaging voor met name de beginnende deelnemers. 

Tijdens haar behandelingsperiode heeft de familie veel steun gehad aan de goede zorgen van het Prinses Máxima Centrum. Om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum werd er een fundraising aangemaakt en de teller staat op het moment op meer dan € 12.000,- 

De kameraden van Remko en Chantal hebben om dit bedrag aan te vullen een eigen actie bedacht, een aantal bedrijven werd bereid gevonden om te sponsoren en hierdoor konden ze een bedrag van maar liefst € 3.000,-  aanbieden voor dit goede doel.

Daarnaast moest de berg natuurlijk ook nog beklommen worden, vanuit de start op 1.200 meter werd er weggefietst onder heerlijke omstandigheden, de berg heeft een gemiddeld stijgingspercentage van ca. 5% en de top op 2.750 meter was nog volledig bedekt met sneeuw. Iedereen lukte het de tocht te volbrengen waarbij de laatste 8 kilometers de meest uitdagende bleken te zijn.

Het was een onvergetelijk avontuur waarbij emotie en doorzettingsvermogen een prachtig resultaat heeft geleverd.

Er is nog volop mogelijkheid om deze actie te ondersteunen, dit kan door te kijken op de Facebookpagina ‘samen uit het dal voor prinses maxima centrum’ of via de volgende link: www.maximaalinactie.nl/fundraisers/samen-uit-het-dal-voor-prinses-maxima-centrum/donors