Algemeen

Volley Roadriders zamelen met Carbage run geld in voor Alzheimerstichting

OLDENZAAL - De vier volleybalvrienden Frank, Arnold, René en Marcel doen deze zomer voor de eerste keer mee aan de Carbage run. Voor de gezelligheid én voor hun vriend Bert die een aantal jaren geleden de diagnose Alzheimer kreeg. Ze hopen minimaal 5000 euro in te zamelen voor de Alzheimerstichting afdeling Twente.

“Wij hebben ervaren wat deze ziekte met je doet en dat is verschrikkelijk,” vertellen Frank en René. “Het leek ons leuk om een keer mee te doen met de Carbage run en Frank kwam met het idee om er een inzamelingsactie voor Bert aan te hangen,” zegt René. Ze hebben in korte tijd al 2000 euro opgehaald. “We financieren onze eigen kosten en al het geld dat we inzamelen gaat echt naar de stichting,” legt Frank uit.

Op 24 juni start de speciale jubileumeditie van de Carbage run. Omdat deze voor de vijftiende keer georganiseerd wordt, zal de reis de deelnemers door vijftien landen leiden in vijf dagen. Dat is dus zo’n 400 kilometer per dag. “We gaan met de oude Volkswagen Passat van Marcel. Hij is monteur en heeft de auto 21 jaar gehad. Toen hij hem weg wilde doen, zei ik dat we samen afscheid van de auto moesten nemen. Ik heb hem voor 500 euro overgenomen en nu gaan we er de Carbage run mee rijden. En als de auto deze run deze overleeft, kunnen we er daarna misschien nog wel één mee rijden,” lacht Frank.

De voorpret is groot. “Want wat moet je meenemen?” zegt René. “De één zegt dat je aan één reservewiel genoeg hebt en iemand anders zegt weer dat je er wel drie mee moet nemen. Wij hebben geen idee. Tijdens de run moeten we ook opdrachten uitvoeren. Wat dat betreft laten we ons ook verrassen, want het kan van alles zijn.” Frank denkt dat ze echt ‘back to basic’ gaan. “Je slaapt op campings en moet zelf tenten meenemen. Waarschijnlijk worden er een paar dixies neergezet en dat zal het wel zo ongeveer zijn.” De mannen hebben erg veel zin in het avontuur.

De run start in België en leidt de deelnemers door Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Hongarije, Slowakije en Tsjechië naar Polen. Het gaat er niet om hoe snel je het parcours aflegt, maar om de creativiteit, het avontuur en de lol. Het wedstrijdelement zit hem in de opdrachten waar je punten mee kan scoren. Degene met de meeste punten wint.

Je kan de Volley Roadriders volgen via hun Facebookpagina waar ze iedereen van hun avontuur op de hoogte zullen houden, ook tijdens de run. Je kan een donatie doen via de website https://gofund.me/ 2e9f91f8 en als bedrijf kan je een sponsorpakket afnemen waarbij je een mooie sticker op de auto krijgt (volleyroadriders24@gmail.com).