Algemeen

Veertienjarige schrijft een indrukwekkend boek

ALMELO - Het eerste boek van Madelief de Wit komt uit op 24 mei. Ze gaf het de titel  ‘Verborgen liefde’  Het is een kinderboek voor  tieners met veel fictie en humor,  vertelt de veertienjarige Madelief. Daarnaast schuwt ze niet om onderwerpen naar voren te laten komen, als een ongeplande zwangerschap, een goede vriend die crimineel blijkt te zijn en nog meer thema’s die je niet direct zou verwachten in een kinderboek.

Het boek ‘Verborgen liefde’ gaat over Winter die verliefd wordt op Jayden. Als snel blijkt Winter zwanger te zijn. Dan blijkt even later dat Jayden geen lieverdje is, maar een echte crimineel. De vrienden van Winter willen haar bevrijden uit handen van de crimineel. Hoe dit verder afloopt kan iedereen in het boek lezen. Madelief heeft het een paar keer nagelezen op fouten, haar moeder heeft het ook een paar keer nagekeken. Madelief schrijft al sinds haar tiende allerlei verhalen. “Deze zijn vaak heel beeldend weer gegeven”, vertelt haar moeder. “Ik schrijf over allerlei dingen die in mijn hoofd rondgaan”, vertelt Madelief met een brede lach “Ik ben wel met dertig verhalen aan het schrijven en ook het vervolgverhaal op ‘Verborgen liefde’ heeft Madelief al bijna klaar. We kunnen er dus op rekenen dat Madelief nog veel meer van zich zal laten horen. Het schrijven heeft Madelief vast van haar oma, die schreef veel gedichten. Haar moeder schrijft alleen als ze het nodig heeft voor haar studie. Madelief is leerling van het Pius X College. Ze zit nu in het tweede jaar Ze wil graag verder in het schrijven. “Ik hoor vaak allerlei verhalen en die zet ik dan op papier. Ik maak ook van alle hoofdpersonen een tekening. Dat de hoofdpersoon, Winter, al snel zwanger wordt, had ik wel even een beetje moeite mee. Je wilt niet graag dat zoiets je overkomt”, geeft Madelief eerlijk en spontaan aan. “Maar ik heb me er overheen gezet.

In schrijven kan ik grenzeloos mijn fantasie gebruiken, daar zit geen limiet aan. De verhalen komen gewoon vaak al schrijvend en gaan dan bijna vanzelf verder.” Het boek ‘Verborgen liefde’ bevat ongeveer 120 pagina’s. Als je het boek leest krijg je al gauw het gevoel dat je echt onderdeel bent van wat je leest. “Ik heb het meeste zelf verzonnen, een paar passages over vriendschap heb ik ook zelf meegemaakt, omdat ik ook wel eens ben gepest”, vertelt Madelief.

Het boek ‘Verborgen liefde‘ is vanaf 24 mei te koop via de site van uitgeverij Boekscout en Bol.com. Ook kan het via andere boekwinkels besteld worden.

Uw reactie