Algemeen

Veel belangstelling afscheidsreceptie Burgermeester Arjen Gerritsen

ALMELO -  Honderden mensen waren naar de afscheidsreceptie gekomen van Arjen Gerritsen. Na zeven jaar nam hij afscheid als burgemeester van Almelo. Uit alle geledingen van de Almelose samenleving kwam men naar het stadhuis om hun burgervader nog een keer te bedanken, de hand te drukken en het beste te wensen in zijn nieuwe functie als commissaris van de Koning in Flevoland. 

Arjen Gerritsen kwam in 2016 naar Almelo. Hij heeft de stad in heel veel opzichten naar een hoger plan getild en vele Almeloërs spreken daardoor met nog meer trots over hun stad. “Hij was een mensenmens en stond midden in de samenleving”, hoorde je tijdens de wandelgangen bij de receptie meermaals zeggen.

Arjen Gerritsen stond ook bekend als streng bij bijvoorbeeld het sluiten van woningen waar wietplantages waren en bijeen specifieke groep Heraclesfans. Ze dreigden zelfs de receptie te verstoren. Er stond wel veel beveiliging buiten, maar de receptie verliep probleemloos. Binnen klonk geen wanklank.

In eerste instantie wilde Arjen Gerritsen gewoon rondlopen en overal een hand schudden, maar de groep die toch echt nog graag een hand wilde geven was gewoon te groot. Midden in het Stadhuis stond de burgemeester samen met zijn vrouw en een lange rij kon hem een hand geven en hem nog een en ander toewensen. Daar nam hij uitgebreid de tijd voor.  Dat waren mensen uit het verenigingsleven, zoals de Boerendansers, ondernemers, mensen uit de Armeense gemeenschap, Omroep Almelo, Kerkgemeenschappen, buurtverenigingen, buurtpreventie en nog veel en veel meer.

Uit handen van de heer Kampman ontving Arjen Gerritsen een erepenning van de stad. Hij was er zichtbaar blij mee. Stadsomroeper René Coupé werkte in de afgelopen zeven jaar veel samen met burgemeester Arjen Gerritsen. Op zijn eigen specifieke wijze sprak hij de burgervader nog een keer toe en dat kon hij goed waarderen.

Arjen Gerritsen is een bekwaam bestuurder. Destijds de jongste burgemeester van Nederland toen hij in Haren voor het eerst het ambt op zich nam. Daarna kwam hij in de Bilt en in 2016 dus naar Almelo. Hij gaat graag de uitdaging aan om de functie van Commissaris van de Koning in Flevoland te worden, maar de functie van Burgemeester, was een jas die hem heel goed paste.