Algemeen

Vassersfun pakt uit en doneert aan Scouting en ‘t Eschhoes

VASSE - Voor de kosten en het onderhoud van het speelveldje nabij de Booijinkstraat-Kottinkkamp zamelt de Stichting Vasserfun jaarlijks kleding in. Het geldt dat overblijft, doneert de club aan een andere stichting, vereniging of goed doel die wel een ‘zetje in de rug’ kan gebruiken. Dit jaar maken de trotse Vasserfun vrijwilligers maar liefst twee organisaties blij met een gift. Zowel Kameleon Groep Scouting Vasse en omstreken als Stichting ’t Eschhoes ontvingen maandag 9 oktober een cheque ter waarde van €1.000,-. Beide organisaties zijn bijzonder blij met deze welkome, financiële impuls.

Van het speelveldje op de hoek van de Booijinkstraat wordt veelvuldig gebruik gemaakt en wordt daarom goed onderhouden en zo nodig (deels) heringericht. “We zien bijvoorbeeld dat de tafeltennistafel nog maar weinig dienst doet”, laat Annie Borggreve van de Stichting Vassersfun weten. “Die hopen we in de toekomst te vervangen door een kleine glijbaan.”

Bag 2 School

De Stichting Vassersfun bestaat inmiddels elf jaar. Sinds acht jaar houdt ze twee keer per jaar een kledinginzamelingsactie; in het voor- en najaar. De kleding gaat naar de internationale organisatie Bag 2 School waarna het textiel wordt gerecycled. Het grootste deel van de omzet gaan naar scholen, instellingen en verenigingen. Wanneer de kosten van inrichting en onderhoud van het speelveldje zijn gedekt, doneert Vassersfun het overgebleven bedrag op haar beurt aan lokale doelen.

Blij verrast

Dit jaar ontvangen zelfs twee organisaties een cheque van € 1.000,=. De eerste is Kameleon Groep Scouting Vasse en omstreken. Als één van de pareltjes van Vasse heeft de scouting heel veel moois te bieden voor de grote groepen kinderen. Die komen wekelijks samen op de uitdagende locatie De Veelboer aan de Broekdijk in Mander. Volgens Vassersfun is dit een goede reden om aan de scouting een mooi bedrag ter beschikking te stellen. “Dit geld is een heel mooi startkapitaal voor onze plannen voor een nieuwe speelgelegenheid”, zegt Renate Masselink namens Kameleon Groep Scouting Vasse e.o.. “Bovendien kunnen we nieuw klimmateriaal goed gebruiken.”

Daarnaast werd ook Stichting ‘t Eschhoes verblijd door Vassersfun met een cheque. Daarop prijkte eveneens een bedrag van  € 1.000,= prijkt. ’t Eschhoes wil deze financiële bijdrage gebruiken voor een gehele upgrade van de keuken in het multifunctionele gebouw. “Met als doel dat de keuken beter en multifunctioneler toegepast kan worden voor onder andere de Open Eettafel van de Dorpshuiskamer en mogelijke andere initiatieven”, informeert ’t Eschhoesvoorzitter Ronnie Booijink. “We zijn blij verrast. Deze gift is meer dan welkom.”

Najaar inzameling in herfstvakantie

De Stichting Vassersfun bedankt iedereen hartelijk voor de grote hoeveelheid kleding die is ingebracht. Om een volgende gift mogelijk te maken, nodigen de vrijwilligers alle inwoners uit de gemeenschap Vasse-Mander-Hezingen en omgeving weer uit om op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 oktober aanstaande (tijdens de komende herfstvakantie) opnieuw kleding in te leveren. Dit kan bij de familie Borggreve aan de

Booijinkstraat 19 in Vasse. Overigens kan op dit adres het gehele jaar door kleding worden ingebracht, dit wordt dan verzameld.