Algemeen

Vrijdag 22 maart a.s.

Techniek beleven en ervaren tijdens Techniek Tastbaar
in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen. 

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf of een beademingsapparaat in het ziekenhuis, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je jongeren vandaag de dag nog interesseren voor techniek?

Sterk Techniek Onderwijs Twente, subregio Oldenzaal, organiseert voor de derde keer in de regio Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat aan leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. Omdat alle bedrijven een activiteit voor kinderen in de leeftijd van 10-16 jaar hebben bedacht kunnen zij zo ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze kinderen van harte uitgenodigd op vrijdag 22 maart van 12.00 uur tot 20.00 uur bij het Twents Carmel College. Ouders/verzorgers zijn uiteraard ook van harte welkom. De toegang is gratis.

De breedte van Techniek
Meer dan 40 regionale bedrijven laten zien waarin ze actief zijn en hoe dat met de belevingswereld van kinderen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe! Ze laten zien welke mogelijkheden voor een carrière bij deze bedrijven zijn en welke opleidingen hiervoor benodigd zijn. Het evenement vormt een leuke oriëntatie op de techniek in de breedste zin, zowel voor het traditionele vakmanschap als voor de innovatieve technologische banen.

Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website (www.techniektastbaar.nl) bezoeken of bekijk de aftermovie van vorig jaar.

Nieuwsgierig geworden?
Kom langs en beleef het zelf, vrijdag 22 maart 2024 van 12.00 uur tot 20.00 uur, Twents Carmel College, Potskampstraat 2, Oldenzaal.