Algemeen

Start Opleidingsorkest Muziekvereniging Amicitia Tilligte

TILLIGTE - Woensdag 15 mei jl. is de eerste repetitie van het Opleidingsorkest van Muziekvereniging Amicitia van start gegaan. Met dertien enthousiaste muziekleerlingen (en een paar leden uit het grote orkest ter ondersteuning) is er onder leiding van dirigente Nicole ter Morsche een goede start gemaakt. 

Vanwege een groeiend aantal muziekleerlingen kwam het opzetten van een Opleidingsorkest een tijd geleden ter sprake. Het leren bespelen van een instrument is hartstikke leuk en leerzaam, maar het vraagt ook veel discipline om thuis (in je eentje) te oefenen. Hoe leuk is het om dit samen met andere leerlingen in een echt orkest te doen? De muziekstukken worden aangepast aan je eigen niveau, dus iedereen kan meteen meedoen. Met een beetje ondersteuning van het grote orkest en de fijne begeleiding door dirigente Nicole, loopt het al gauw als een trein.

Vanaf nu gaat het Opleidingsorkest wekelijks repeteren op de woensdagavond van 19.00 tot 19.30 uur bij café Haamberg. Tijdens het komend concert ‘Tilligter Oranjezomer’ (een samenwerking tussen Muziekvereniging Amicitia en popkoor Viventi) zal het Opleidingsorkest de eerste deuntjes laten horen voor publiek. Dit concert wordt gehouden op vrijdagavond 21 juni om 19.30 uur. Meer informatie hierover volgt in een latere editie van Dinkelland Visie.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je zelf nog een instrument onder in de kast liggen? Kom dan gerust langs op een woensdagavond. Het Opleidingsorkest is voor alle leeftijden: jong en oud, iedereen is van harte welkom!