Algemeen

“Stadsprins zijn is nog mooier dan ik dacht”

OLDENZAAL - De nieuwe stadsprins Bas Hulsink (48), geboren en getogen Oldenzaler bij wie carnaval er met de paplepel is ingegoten, was niet altijd zó fanatiek op dit gebied. “Ik ben er pas later ingerold en heb bijvoorbeeld geen Blaanke Boeskeulkes verleden.”

Op een gegeven moment werd ik Kapellenbegeleider bij de Klingelbuul’n van de Kadolstermennekes. Deze organiseren het Kapellenfestival waarbij kapellen uit het hele land hier naartoe komen. “Ik moest ze vertellen waar ze hun instrumenten neer konden leggen en hoe laat ze waar op het podium moesten staan.”

Bas loopt al elf jaar met het Groot Gevolg mee en een jaar of 16 met de gala’s. De laatste zeven jaar was hij vorst wat een hoop werk met zich meebrengt. “Wat dat betreft heb je het als stadsprins een stuk makkelijker. Je agenda wordt zes weken lang leeg gepland en de vorst regelt alles voor je.”

Dat hij tot stadsprins is gekozen, maakt hem zichtbaar trots. Zelf zegt hij niet zo van de ambities te zijn. “Naarmate ik dichterbij het vuur kwam, dacht ik steeds vaker: het zal toch wel leuk zijn. Maar de kans dat je het daadwerkelijk wordt is klein. En dan is het natuurlijk fantastisch als je de mogelijkheid krijgt. Mijn agenda is blanco, die beheer ik niet meer zelf. Het zijn van stadsprins is anders dan ik dacht in de overweldigende vorm. Het is nog bijzonderder en mooier dan ik dacht; wat iedereen voor je doet… Het is echt geweldig.”

Bas houdt het goed vol, maar probeert wel de nodige rust te pakken waar hij kan. “Je bent er zes weken lang dag in, dag uit mee bezig. We bezoeken ouderen die ziek zijn en gaan overdag bijvoorbeeld langs bij het college van burgemeester en wethouders. Scholencarnaval lopen we natuurlijk af en we gaan bij alle verenigingen langs.”

Voor de nodige ontspanning luistert hij graag naar muziek. Daarin heeft hij een brede interesse die gevoed wordt door de Daily Mix van Spotify. Hij vindt het heerlijk om buiten te zijn, juist ook als het weer wat minder is. Dan wandelt hij graag met zijn hond Puck. En één keer in de week slaat hij een balletje op het tennisveld van Ready.

Daarnaast werkt hij veel. Als eigenaar van de HUBO en van Hulsink Woonspecialist hoeft hij zich niet te vervelen. Hij is al dertig jaar gelukkig met zijn vriendin met wie hij twee kinderen heeft. En het is leuk om te weten dat hij zijn sik Rogier al heel lang kent. “Op dertienjarige leeftijd waren we buurjongens aan de Sportlaan. Zeven jaar geleden hebben we, toen het onderwerp van stadsprins zijn aan de orde kwam, al afgesproken dat hij mijn sik zou worden als ik ooit werd gekozen. Die keuze was toen dus al gemaakt,” lacht hij.