Algemeen

Sponsorloop basisschool Kadoes Albergen

ALBERGEN - De leerlingenraad van basisschool Kadoes heeft eind maart over vier goede doelen een presentatie gehouden. Aansluitend hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 gekozen de opbrengst van de sponsorloop dit jaar te schenken aan Save the Children. 

Save the Children steunt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de oorlogen in Oekraïne en Gaza. Kinderen komen in deze situaties als eerste in de knel: ze raken ondervoed, worden ziek, blijven alleen achter, zijn onveilig en raken getraumatiseerd. Met het risico te overlijden, misbruikt te worden of te belanden in een kindhuwelijk.

Waar kinderen hen nodig hebben organiseert Save the Children hulp. Er wordt gewerkt in 120 landen met zo'n 25.000 lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief. Zo werken ze toe naar een toekomst waarin elk kind te voorkomen ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld.

Op vrijdag 26 april, de landelijke dag van de Koningsspelen, is Kadoes om 09.00 uur begonnen met het lied van 2024, 'Daba Die, Daba Daa' van Kinderen voor Kinderen. Vier kinderen uit groep 4 mochten op het podium dansen en veel kinderen deden mee. Superfijn om te zien dat zoveel kinderen zich hebben ingezet om geld in te zamelen voor Save the Children.

Kilometers maken

Na de gezamenlijke opening is meester Rik, de directeur van de school, het eerste rondje voorop gegaan met een oranje step. Er wordt altijd fanatiek gelopen om zoveel mogelijk kilometers te maken. Er zijn kleuters die wel zeven kilometer hebben volgehouden en bij de groepen 3 t/m 8 was het record dit jaar zestien kilometer! Tussendoor was er even tijd om snel wat te eten en te drinken.

Na afloop mocht de leerlingenraad de opbrengst bekend maken: € 5.555,55. De medewerkers van Save the Children zijn erg blij met dit mooie resultaat.