Sport & Vrijetijd

Sint Nicolaaskoor viert Cecilia feest met maar liefs zes jubilarissen

DENEKAMP -  Afgelopen zondag 26 november vierde het Sint Nicolaaskoor uit Denekamp traditioneel op de laatste zondag van het kerkelijk jaar haar jaarlijkse Cecilia feest. Sint Cecilia wordt gezien als de beschermheilige van de koronisten en rond haar naamdag op 22 november vieren de koren in de Katholieke kerk dit.

Vol programma van ’s morgens tot ’s avonds

Dit jaar had het Sint Nicolaaskoor maar liefs zes jubilarissen in haar midden, allen dames. Traditioneel worden de jubilarissen op deze feestdag opgehaald van huis en naar de kerk gebracht. Er was dit jaar een bus voor nodig om de jubilarissen met hun partners en de feestcommissie te kunnen vervoeren. Er volgde een plechtige binnenkomst via de toren en de oude kerk onder de tonen van het “Il Silenzio” door Bjorn Boers en het “Lobt der Herren der Welt” bij het begin van de viering. De viering werd uiteraard opgeluisterd door zang van het Sint Nicolaaskoor gedirigeerd door Pauline Hermelink.

De dames met 25 jaar koorzang zijn Rita Broenink, Yvonne Kempinga, Ans Mollink en Diny van Ommen. Zij kregen aan het eind van de viering de versierselen horende bij de onderscheiding opgespeld door Pastoor Munsterhuis, de Gregorius medaille in zilver. Met maar liefs 40 jaar koorzang kregen Dora Busscher en Miriam Wargers de Gregorius speld in Goud opgespeld. Na afloop was er koffietafel met de koorleden, partners en kinderen van de jubilarissen bij hotel De Schout.

Middagprogramma met huldigingen, nieuw erelid en zilveren Graduale

In de loop van de middag werd het programma voorgezet bij restaurant “Sterrebos”. De zes jubilarissen werden door het koor in het zonnetje gezet met lovende woorden en werden toegezongen. Ook mochten ze allen een prachtig cadeau in ontvangst nemen, in de vorm van een schaal gemaakt door de Denekampse glaskunstenares Romy Westerhof. Een grote verrassing was er voor Jan Wolkotte. Hij werd benoemd tot erelid van het Sint Nicolaaskoor voor zijn vele verdiensten voor het koor in het algemeen en speciaal het voor de meerdere periodes van het leiden van het koor als voorzitter. Hij kreeg hierbij een beeldje aangeboden met de toepasselijke naam ‘De Voorzitter’ door zijn opvolger Louis Nieuwhuis.

‘Zilveren Graduale’ is een ludieke onderscheiding en waardering voor koorleden die naast zang ook andere opmerkelijke kwaliteiten tentoongespreid hebben. Dit jaar is Theo Kruze de winnaar. Theo een ongekend goede zanger, winnaar in verleden van het programma ‘Une Voce Particolare’.  Thea is ook een zeer begenadigd kunstschilder en hij heeft afgelopen zomer expositie gehouden in Huize Keizer. Theo was ook zeer verrast en aangedaan door deze onderscheiding die door middel van een You Tube filmpje van zijn TV optreden bekend gemaakt werd. Na een heerlijk buffet werd na een zang en spel met als motto ‘Ik hou van Holland’ de avond feestelijk afgesloten.