Algemeen

Ruim 600 deelnemers wandelen mee met geslaagde Wandel4Daagse Tubbergen

TUBBERGEN - Het centrum van Tubbergen was vorig week uitbundig versierd. De aanleiding hiertoe was de tweede Wandel4Daagse die er van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juni werd gehouden. Al werd het dit jaar een Wandel3Daagse; vanwege het slechte weer viel de eerste wandeldag letterlijk en figuurlijk in het water. 

Dat deerde de enthousiaste bezoekers niet. Zij kwamen de drie daarop volgende dagen gezellig terug. Voorzien van een speldje en een traditionele gladiool werden zij vrijdag op het podium in EK voetbalstijl ontvangen door de mascotte ‘Leeuw Ludwig’. 

De eerste officiële wandeldag woensdagavond wordt na de teleurstelling van dinsdag beloond met stralend mooi weer. De 600 deelnemers genieten van de gezelligheid. En waar speldjes eigenlijk worden uitgereikt na vier dagen lopen, ontvangt iedereen ditmaal na drie dagen het tastbare bewijs van deelname.

Wandel4Daagse voor alle leeftijden

Vorig jaar vond het debuut plaats van het wandelevenement. “Verschillende dorpen in de gemeente Tubbergen hadden al een wandel-meerdaagse”, legt Lieke Kuipers van de organisatie uit. “In het dorp Tubbergen was dat er nog niet. We wilden bekijken of er belangstelling voor is.” Dat dat zo is, bleek het eerste jaar gelijk al. Ruim 450 wandelaars ontvingen toen een speldje. Dit jaar zijn dat er maar liefst 600. Grotendeels kinderen en jongeren. “De jongere deelnemers doen mee onder begeleiding”, laat Lieke weten.. “Daardoor zien we ook veel ouders en grootouders meedoen. Leuk, de Wandel4Daagse is ook opgezet voor alle leeftijden.”

Vriendinnen Rosalie (11) en Nore (10) uit Tubbergen zijn voor het tweede jaar van de wandel-partij. “Gezellig”, vat Rosalie de 4Daagse samen. “Het wandelen op zich maar ook bij de stempelposten. En onderweg krijg je af en toe iets te drinken. Ik vind het sowieso leuk als er iets te doen is in het dorp.” Nore knikt instemmend en vult aant: “als het volgend jaar nog een keer gehouden wordt, doen we echt wel weer mee.”

Ellemieke wint de elektrische step

Bij de infostand op het Raadhuisplein kunnen lootjes worden gekocht voor de verloting. De hoofdprijs is fantastisch: de winnaar of winnares gaat namelijk naar huis met/op een elektrische step! Deze wordt aangeboden door AST Vriezenveen. Ellemieke Koers (10) uit Tubbergen kocht vijf lootjes. Tot haar grote verbazing viel de grote prijs op een van haar lotnummers. “Ik keek er wel van op”, bekent de winnares. “Bij het tweede lootje was het al raak. Van al die 600 mensen, win ik de step. Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee hoor. Ik heb ‘m al een paar keer uitgeprobeerd.”

Alle wandelhelden in het zonnetje met vrolijk oranje-defilé

De laatste dag is vrijdag wederom een zonnige dag. Dat komt mede door de dresscode Oranje die het hele plein vrolijk oranje kleurt. De organisatie stelde de dresscode voor vanwege de EK voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk die diezelfde avond wordt gespeeld. Tijdens het oranje-defilé worden alle wandelhelden even in het zonnetje gezet. Daarbij kunnen ze op de foto met mascotte ‘Leeuw Ludwig’ en natuurlijk hun verdiende speldje. Bovendien krijgen alle deelnemers uit handen van de ondernemersvereniging OHT Tubbergen een gladiool uitgereikt.

Dikke pluim!

De Tubbergse Femke (7) en haar zusje Lot (6) Haarhuis hebben de Wandel4Daagse erop zitten. “Ik wil volgend jaar wel weer meedoen”, zegt Femke, die de route van 2,5 kilometer dagelijks aflegde op skeelers. “Maar dan ga ik denk ik lopen in plaats van skeeleren”. Wat ze een van de leuke momenten vindt deze dagen? “Door Canisius Tubbergen lopen, nou ja skeeleren, woensdag”, antwoordt ze. “Daar was een stempelpost.” Ook haar moeder Marloes is enthousiast over het wandelfestijn. “Liepen er echt 600 mensen mee?”, vraagt ze verbaasd. “Die zag je echt onderweg niet terug hoor. Het was prima geregeld allemaal. Dikke pluim voor de organisatie!”