Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 5 april

ALMELO - Vrijdagmiddag 5 april, van half 1 tot half 4, staan de vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan Wilgenstraat 11 in Almelo. 

Moderne televisies

Een mooi, groot televisiescherm ziet er imponerend uit. Voorzichtig en zorgvuldig werd een fraai exemplaar van Philips binnengebracht op 22 maart. Philips? Made in China! Het openmaken was goed te doen. Als je vervolgens een blik werpt op de inhoud van de kast ben je wel enigszins teleurgesteld. Twee printplaten, niet zo groot, en verspreid enkele lintkabels. Vol vuur wierpen de reparateurs zich op het defecte apparaat. Al snel kwam er leven op het scherm. Mooie kleuren, groot en indrukwekkend. Na een hele middag zoeken, analyseren, proberen en overleggen, bleef er toch een probleem over: de letters op de onderste helft van het scherm bewogen en dat kon, helaas, niet worden opgelost.

Dat ging anders met een hondentrimtafel. Het onderstel was losgeraakt en kon weer prima worden vastgezet. Ook een babyfoon met een draadje los werkt weer. Een grote keukenmachine had een nieuwe knop nodig. Een zuurstofmeter werkt weer uitstekend. Ook een airfryer waar lang aan gewerkt was. Een koffiemolen was gebruikt voor het malen van pinda’s. Leuk, maar het mes zat muurvast inmiddels. Met veel geduld en soms even een stevige hand, ging de machine uit elkaar en kon perfect gerepareerd worden, evenals een elektrische heggenschaar en radio-cd-speler. Met nog enkele andere reparaties was het weer een nuttige en gezellige middag in Repair Café de Hagedoorn.

Weggooien, NEE!

Beste Almeloërs, wij dagen u uit! Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn op 5 april. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024. Het motto van het Repair Café is: 'Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!' Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Maximaal 1 reparatie per bezoeker. Graag parkeren op het schoolplein! Verdere informatie vindt u op www.repaircafealmelo.nl en op Facebook.

LET OP: Nieuwe regel voor de inbreng van koffiemachines

De inbreng van de grotere koffiemachines moet vanaf nu per e-mail (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld, met vermelding van telefoonnummer, het probleem en type koffiemachine. Het Repair Café geeft vooraf bericht als u aan de beurt bent om uw koffiemachine te laten repareren. De inbreng van Senseo’s hoeft niet te worden aangemeld.

Uw reactie