Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 31 mei

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staan vrijdag 31 mei van 12.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11 in Almelo. De afgelopen keer waren er vijftien ingebrachte reparaties en konden de vrijwilligers hieraan genoeg tijd besteden.     

Een koffiemachine die niet goed werkte en de vorige keer voor reparatie werd aangeboden, had een sterk vervuilde zuiger van de zetgroep. Na het schoonmaken van de zuiger kon er weer heerlijke koffie gemaakt worden.

Om lang plezier te hebben van je koffiemachine is het belangrijk dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Dit kan ontkalken zijn, het gebruiken van reinigingstabletten, siliconen spray voor de bewegende delen, maar ook de juiste koffiebonen. Op internet staat voldoende informatie hierover. De vrijwilligers van het Repair Café zien steeds vaker dat geen goed onderhoud de oorzaak is dat de koffiemachine niet goed werkt.

Als je stabiel op je tuinstoel wilt zitten, is het handig dat alle schroeven goed vastzitten. Onze reparateur zorgde ervoor dat alle schroeven goed vastgezet werden. Bij een lekkende Senseo kreeg men het lek niet boven water. Een magische hand zorgde ervoor dat na het uit elkaar en weer in elkaar zetten van de Senseo het lek was verdwenen. De benen van twee poppen hadden dusdanige verwondingen dat deze helaas niet meer te redden waren. Van een stofzuiger was de motor defect; bij één van de koolborstel-houders was de aansluiting afgebroken. Deze werd op een creatieve manier gerepareerd. De eigenaresse ging met een brede lach de deur uit.

Aan een mooie Harman Kardon installatie waar geen geluid meer uit komt heb je niet veel. Oorzaak drie defecte condensatoren. Na vervanging klonken er prachtige klanken. Als je een hogedrukreiniger niet goed aansluit of bedient werkt hij niet. Na een goede controle en de juiste aansluitingen werkte ook deze weer perfect. Voor een slijpmachine wordt een nieuwe schakelaar besteld. Een motormaaier die een jaar had stilgestaan, liep niet meer. De carburateur, sproeier en bougie werden uit elkaar gehaald en schoongemaakt, maar helaas, hij wilde niet starten. Misschien moet er nieuwe benzine in. Het plaatsen van twee Mosfets bracht een accuboormachine weer tot leven.

Weggooien: nee!

Het motto van het Repair Café is: ’Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!’ Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024. De inbreng van de grotere koffiemachines moet per e-mail (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld, met vermelding van telefoonnummer, defect en type koffiemachine. Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code.

Graag parkeren op het schoolplein.