Algemeen

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 19 april

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staan vrijdagmiddag 19 april van 12.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat in Almelo.   

Reparaties van koffiemachines moeten van tevoren worden aangemeld per e-mail. Deze reparaties nemen veel tijd in beslag. Het Repair Café moet geen instelling worden voor vooral koffiemachines, waar te weinig tijd is om iedereen van dienst te kunnen zijn. Alle verschillende reparaties moeten aan bod kunnen komen. Ook kunnen reparaties worden voorbereid als bekend is om welk type koffieapparaat het gaat en wat het probleem is.

Inductiekookplaat en naaimachine van 1945

Op 5 april stond de reparatie van een inductiekookplaat in het centrum van de belangstelling. Het antwoord op de eerste vraag van de reparateur is altijd interessant. Vraag: “Wat is er aan de hand meneer/mevrouw?” Antwoord: “Hij doet het niet!” Vervolgens begon de zoektocht. De hele kookplaat ging uit elkaar een uiteindelijk kwam alles voor elkaar met een nieuwe zekering en een nieuwe mosfet.

Een naaimachine uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog is een ander verhaal. Een mevrouw kwam trots met een oude Pfaff naaimachine, die ze met haar moeder aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gekocht had. Ben is dé man van het Repair Café die echt iets met een naaimachine kan. De machinerie heeft vaak een beetje olie nodig en is stroef of vastgelopen. Ook de afstelling luistert heel nauw. Na de nodige in- en bijstellingen loopt de bejaarde Pfaff weer als een zonnetje. Met nog verschillende andere reparaties was het weer een nuttige en gezellige middag in Repair Café de Hagedoorn.

Nieuwe regel voor de inbreng van koffiemachines

De inbreng van de grotere koffiemachines moet vanaf nu per email (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld. Vermeld uw telefoonnummer, het merk, het type en beschrijf het probleem. Het Repair Café geeft vooraf bericht als u aan de beurt bent om uw koffiemachine te laten repareren. De inbreng van Senseo’s hoeft niet te worden aangemeld.

Weggooien: nee!

Beste Almeloërs, wij dagen u uit! Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn op 19 april. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024. Het motto van het Repair Café is dan ook: ’Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!’ Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Maximaal één reparatie per bezoeker. Graag parkeren op het schoolplein!

Verdere informatie vindt u op www.repaircafealmelo.nl en op Facebook.