Algemeen

Repair Café De Hagedoorn open op vrijdag 17 mei

ALMELO - De vrijwilligers van Repair Café De Hagedoorn staan op vrijdagmiddag 17 mei van 12.30 tot 15.30 uur weer voor u klaar in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat 11 in Almelo 

Tijdens het vorige Repair Café werden achttien defecte apparaten aangeboden, waarvan een aantal met een goede gebruikersuitleg teruggegeven werden.

Als je een koffiezetapparaat met diverse functies en gekleurde knopjes niet zo vaak gebruikt, of alleen wanneer je gasten hebt, kan het gebeuren dat je niet meer goed weet hoe het werkt. Dit overkwam twee mensen. Gelukkig konden de reparateurs de mensen helpen door ze een goede uitleg van de werking te geven.

Bij een koffiemachine was het mechanisme achter het uitstroompijpje verstopt. Na het reinigen werkt de machine weer. Een uitgelubberde zekeringhouder zorgde ervoor dat een diaprojector geen dia’s meer kon doorvoeren. Na de reparatie was het probleem opgelost. Met een föhn die niet werkt krijg je de haren niet droog. Een simpele omzetting van 120 volt naar 220 volt zorgt voor droge haren. Bij een defecte inductieplaat werden de bestelde onderdelen (een gelijkrichter en een condensator) geplaatst. Een Senseo werkt weer na het uitvoeren van een reset.

Rook uit een naaimachine was de klacht. Na grondig onderzoek zag men een klein gaatje in een condensator op de printplaat, dit was de boosdoener. Met een nieuw geplaatste condensator op de printplaat naait deze weer als een zonnetje. Een afvalbak met een deksel dat automatisch open en dicht gaat deed het niet meer. Een losgetrilde motor voor de aandrijving was het defect. Gelukkig kon het mankement gerepareerd worden en het deksel gaat nu weer open en dicht. Als een hogedrukreiniger het niet doet, kan dat verschillende oorzaken hebben. In dit geval was het spuitventiel onvoldoende geopend. Aan een tuner zonder muziek heb je niet veel. Boosdoener is Caiway, die vanaf 1mei geen FM meer ondersteunt. Bij een infraroodlamp werd een nieuwe stekker aan de voeding gezet.

Weggooien: nee!

Het motto van het Repair Café is: ’Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!’ Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is? Kom met uw reparaties naar Repair Café de Hagedoorn. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven, ook nu in 2024.

De inbreng van de grotere koffiemachines moet per e-mail (info@repaircafealmelo.nl) worden aangemeld met vermelding van telefoonnummer, defect en type koffiemachine. Voor reparaties betaalt u een vrijwillige bijdrage. Betalen kan ook met uw telefoon met behulp van de aanwezige QR-code. Graag parkeren op het schoolplein!

Voor meer info: www.repaircafealmelo.nl

Uw reactie