Algemeen

Pater Hennie Haamberg ereburger

TILLIGTE - Frei Gabriel (pater Hennie Haamberg uit Tilligte) is op 2 mei geëerd door de gemeenteraad van Mogi das Cruzes. Tijdens een plechtige zitting heeft hij de eretitel van burger van Mogi das Cruzes ontvangen.

Pater Hennie was zeer verrast dat hij werd benoemd tot ereburger. Tijdens de bijeenkomst waar hij werd benoemd tot ereburger, kreeg Hennie ook een videoboodschap van de familie te zien. De familie heeft foto’s gestuurd van het gezin Haamberg en van de omgeving waar hij is opgegroeid. Ook zijn er foto’s gestuurd van zijn eerste Heilige Mis in de H.H. Simon en Judaskerk te Tilligte. In de videoboodschap heeft de familie hem gelukgewenst met zijn ereburgerschap. Daarnaast heeft pastor Kerkhof-Jonkman een video ingesproken waarin hij Hennie Haamberg feliciteert namens de geloofsgemeenschap Tilligte.

Hennie Haamberg heeft deze titel ontvangen omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving. Hij heeft dit te danken aan zijn bijdrage binnen de kerk in zijn bisdom en voor de ijver en zorg voor de kapel van Sant’ Angelo. Daarnaast ontvangt hij deze speciale erkenning omdat hij actief is binnen tal van sociale werken, zoals het opvangen van drugsverslaafden op een boerderij. Hier leren ze van de verslaving af te komen en krijgen ze een opleiding zodat ze hierna weer kunnen terugkeren in de maatschappij.

Mocht u belangstelling hebben om de opname tot benoeming van zijn ereburgerschap te bekijken, dan kan dat via de volgende link: www.youtube.com/live/vKgw0uNN_kE?si=NqkWQgvn5z0i_YA8 of via zoekopdracht: ‘Título de Cidadão Mogiano ao Frei Gabriel Haamberg’. Bij 44.22 ziet u de videoboodschap vanuit Nederland en vanaf 1.06.00 kunt u de toespraak van Hennie Haamberg bekijken.