Algemeen

Een boek over avontuurlijk reizen in verroeste Land Cruiser door Brazilië en de Guyana’s

Over Bruggen - Dwars door de Amazone

OLDENZAAL - Coen Wubbels uit Oldenzaal en Karin-Marijke Vis uit Hengelo zwerven al zeven jaar over de wereld in hun trouwe Land Cruiser wanneer ze op een klaarlichte dag in Brazilië worden beroofd. Door die ervaring krijgt hun reis een nieuwe wending: ze besluiten een jaar in Suriname te gaan wonen.

Dat plan leidt tot een tweejarig avontuur in en rond de Amazone: 40.000 kilometer door de armste binnenlanden van Brazilië en via de strafkolonie van Frans-Guyana naar Suriname, waar de fameuze Savanne Rally op hen wacht. In Guyana volgen ze goudzoekers naar een nieuwe goudader wat een voorproefje is van de Transamazônica: 2.000 kilometer dwars door het regenwoud.

Stuiter met de auteurs mee over kapotgeslagen wegen en krakkemikkige bruggen door tropische bossen waar ze getuige zijn van bosbranden, houtkap en mijnbouw. Hun omzwervingen nemen je mee naar het verleden en geven inzicht in het dagelijks leven van inheemsen, marrons, kolonisten en andere, vaak markante bewoners.

Over Bruggen - Dwars door de Amazone is voor avontuurlijke reizigers of voor wie vanuit een luie stoel meegenomen wil worden naar weinig bezochte oorden.

Over de auteurs
Sinds 2003 leiden Karin-Marijke en Coen een nomadisch bestaan in hun antieke Land Cruiser. Het freelance duo schrijft en fotografeert voor auto- en reistijdschriften en publiceerde twee boeken over hun overlandreizen: Van het pad af en Omwegen - Naar het Einde van de Wereld.

Productspecificaties
Over Bruggen telt 384 pagina’s, inclusief 32 pagina’s met kleurenfoto’s en routekaarten bij elk hoofdstuk.

ISBN: 978-90-832163-3-1
Prijs: € 28,95 incl. btw
Te bestellen op: https://landcruisingadventure.com/overbruggen