Algemeen

Opening nieuwe es en amfitheater van Vrijeschool

OLDENZAAL - Wethouder van onderwijs Maaike Rödel onthult amfitheater op het nieuwe schoolplein van Vrijeschool De Zevenster.

Op maandag 27 mei om 11.15 uur werd de langverwachte onthulling van de nieuwe es van Vrijeschool De Zevenster gehouden. Onder toeziend oog van wethouder van onderwijs Maaike Rödel wordt het parkachtige terrein, compleet met amfitheater, officieel geopend.

Sinds februari is het een drukte van belang op de es voor De Zevenster. Ouders, kinderen en leerkrachten zijn weken bezig geweest om de es om te toveren tot een parkachtige groene oase met amfitheater en het resultaat is werkelijk prachtig.

Directeur Féminique Mulder benadrukt de gemeenschapszin die ontstaat tijdens de tuinwerkdagen: "Na de tuinwerkdagen hadden veel mensen last van spierpijn, maar wat gaven ze ook veel energie, verbondenheid en plezier."

Marco Bergsma, hovenier en ouder van de school, leidde het project. "Ik had gehoopt op  een goede opkomst, maar dit overtreft al mijn verwachtingen." En het resultaat mag er zijn. Een prachtige parkachtig ingerichte es met een amfitheater dat zich leent voor diverse buitenactiviteiten en educatieve voorstellingen.

De gemeenschap van De Zevenster kan trots zijn op dit nieuwe stukje groen, dat niet alleen de school, maar ook de buurt verrijkt. Het hele schoolplein, inclusief amfitheater, niet alleen  door ouders is gemaakt maar ook gefinancierd. Jarenlang is het geld dat door ouders opgehaald werd met de Bazaar opgespaard om dit prachtige plein te realiseren!

De opening van de nieuwe es markeert niet alleen een nieuwe mijlpaal voor De Zevenster, maar is ook een bevestiging van de kracht van samenwerking en gemeenschapszin binnen Oldenzaal.