Algemeen

Locatie voormalig restaurant De Orchidee in Losser

Ontwerpbestemmingsplan voor nieuwe appartementengebouw aan Gronausestraat ter inzage

LOSSER - Het college van B&W legt het ontwerpbestemmingsplan voor een appartementengebouw op de locatie Gronausestraat 199 in Losser ter inzage. Met ingang van donderdag 14 september tot en met 25 oktober 2023 kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien. Dat kan bij de receptie van het gemeentehuis van Losser. Het plan en de toelichting kunnen ook via www.losser.nl/Actueel/Bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden bekeken.

Op de locatie Gronausestraat 199 staat het voormalige restaurant De Orchidee. De aanvrager wil de huidige bebouwing weghalen en een nieuw appartementengebouw realiseren met daarin vijftien appartementen: elf koopappartementen en vier voor de verhuur. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken moet het huidige bestemmingsplan worden aangepast. 

In het ontwerp krijgt de nieuwe bebouwing een dorps karakter met een eigen identiteit. De nieuwe bebouwing verbetert ook de ruimtelijke uitstraling van de locatie hoek Gronausestraat-Smalmaatstraat. De groene overgang tussen het nieuwe gebouw en het hofje aan de Kloppenstraat zal verder worden verbeterd.